En betydelig andel av leietakerne i Media City Bergen flytter inn de nærmeste dagene.

Klare for Media City

Media City i Bergen står ferdig, og i dag starter flytteprosessen for flere av byggets største leietakere.

Publisert

For vel tre år siden signerte TV2 en avtale som sikret realiseringen av Media City Bergen. TV-kanalen var også initiativtaker til den nye medieklyngen. Litt over tre år senere overleveres i dag nøklene til de nye leietakerne som dermed går i gang med flytteprosessene.

– De som i dag overtar lokalene er blant annet BA, BT, TV2, NRK, UIB og Vizrt. Disse er en del av den opprinnelige klyngen som er bakgrunnen for hele Media City-prosjektet, sier eiendomssjef hos Entra, Sturla Hjelmervik.

Flere kommer

I tillegg får også Bemanningsbyrået, Compass Group, ITV, Mediability og Possibility overlevert sine nøkler i dag. Det betyr at i overkant over halvparten av leietakerne nå går i gang med en omfattende flytteprosess.

– Noen av leietakerne vil være på plass allerede i løpet av uken, mens det for andre naturlig nok er en betydelig mer tidkrevende jobb, sier Hjelmervik.

Han forteller at når alle de ovenfor nevnte selskapene har flyttet inn, så vil MCB være arbeidsplass til over 1000 medarbeidere.

– Det er altså en betydelig andel av leietakerne som nå flytter inn, sier han.

Resten av de som har signert vil flytte inn i løpet av høsten. Det gjelder blant annet Regus som tar med seg sitt coworking-konsept Spaces til Bergen og MCB. Deloitte og Innovasjon Norge er også blant leietakerne som kommer på plass i løpet av høsten.

Fortsatt noe ledig

For de som kunne tenke seg kontorlokaler i MCB, så er det fortsatt noe ledige lokaler i bygget.

– Vi har fortsatt noe ledig i tårnene. Vi er her i dialog med mulige kandidater, men dersom noen er interessert er det fortsatt ikke for sent å ta kontakt, sier Hjelmervik.

Han er glad for at byggeperioden nærmer seg slutten og at de har klart å levere på det de har lovet leietakerne.

– Det er jeg også veldig trygg på at de som flytter inn her vil oppleve, sier Hjelmervik.

Powered by Labrador CMS