Justisdepartementet til Nydalen

Storebrand har leid ut 13 000 kvadratmeter til Justis- og politidepartementet på Gullhaug Torg i Nydalen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet den 22. juli, sto plutselig en stor del av statsforvaltningen uten lokaler. Statsbygg har jobbet på spreng for å få på plass kontorplasser over hele byen. Nå er det klart at Justisdepartementet flytter til Nydalen.

– Vi kan bekrefte at vi har leid ut ca 13.000 kvm til Statsbygg i Gullhaug Torg 4A, sier adm. direktør Frode Åsenden i Storebrand Eiendom til NEnyheter.

– Kan du si noe om lengden på leiekontrakten og leiepris?

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om lengde eller leiepris, utover at varigheten er etter ønske fra Statsbygg og at leien er markedsmessig, sier Åsenden.

Det generelle leienivået i Nydalen ligger ifølge DnB NOR Næringsmegling på mellom 1300 og 1900 kroner per kvadratmeter, avhengig av standard på lokalene. NEnyheter er kjent med at Statsbygg har vært på jakt etter leiekontrakter på fem år, men kjenner ikke detaljene på leieavtalen Statsbygg har inngått på vegne av Justisdepartementet.

Innflyttingen startet allerede mandag denne uken og vil ifølge Statsbygg fortsette fortløpende etter hvert som lokalene blir tilpasset og ferdigstilt.

– Hvor viktig er det for Nydalen som område å få en leieavtale med en del av statsapparatet?

– For oss var det viktigste i denne sammenhengen at vi hadde mulighet til å hjelpe Justisdepartementet med lokaler etter den tragiske hendelsen i juli. Hvilken betydning dette har på kort og lang sikt for Nydalen har vi ikke vurdert spesielt. Vi er dog generelt av den oppfatning at offentlige leietakere er bra.

Powered by Labrador CMS