HVEM ER MEKTIGST? Snart kan du stemme på hvem du mener fortjener en plass på pallen i kåringen Eiendomsbransjens mektigste. Ill.: Shutterstock

Eiendomsbransjens mektigste – ny kåring på gang

Etter påske kan folk i eiendomsbransjen stemme frem hvem som er mektigst i eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Det er blitt en årlig tradisjon at Estate Nyheter gjennomfører kåringen Eiendomsbransjens mektigste. Den første kåringen for to år siden endte opp med Baard Schumann som vinner, noe han karakteriserte som surrealistisk. Schumann mistet nemlig jobben midt i kåringen og sto uten jobb da kåringen, som ble gjennomført ved stemmer over internett, var over.

I fjor gikk Estate Nyheter sammen med NEMEET for å gjennomføre kåringen i forbindelse med deres årlige undersøkelse Eiendomsbarometeret. Flere tusen mennesker i og nær eiendomsbransjen fikk spørsmål om merkevaren til eiendomsaktører, samt spørsmålet Hvem er mektigst i eiendomsbransjen. Det var grand old man i bransjen, Olav Thon, som da stakk av med seieren foran Christian Ringnes på en god nummer to-plass.

Også i år skal kåringen gjøres i samarbeid med NEMEET, som sender ut spørsmålene til deres merkevareundersøkelse Eiendomsbarometeret, mandag 20. april.

– Den siste tiden har vært helt spesiell for oss alle. Eksepsjonelle perioder og hendelser kan ha eksepsjonelle konsekvenser for hvordan vi ser på hverandre. Enkelte personer og eiendomsmerkevarer har nok klart seg bedre gjennom dette enn andre. Dette blir første indikasjon på hvor alle står, sier daglig leder Morten Olaisen i NEMEET.

Respondentene i undersøkelsen vil bli invitert til å svare på spørsmål om hvem som har mest makt i eiendomsbransjen, hvor godt likt kandidatene er og hvem av kandidatene som er dyktigst. Svarene på tre spørsmålene vil kunne gi et godt bilde av hvem som er den mektigste i bransjen.

– Hva er egentlig makt? Utover rene politiske, eiermessige eller økonomiske midler, så er det ikke tvil om at det ligger makt i å være godt tenkt om eller ansett for å være dyktig. I fjor så vi f.eks. at Daniel Siraj positive omdømme gir makt, mens vinneren Olav Thon faktisk trekkes noe ned i en motsatt effekt, fortsetter Olaisen.

Powered by Labrador CMS