STORT: Einar Gerhardsens plass med D-blokka i front.Ill.: Statsbygg/ Team Urbis

Skal bygge for en milliard i Regjeringskvartalet

Den største blokka blir på 29.000 kvadratmeter,

Publisert Sist oppdatert

Statsbygg har inngått avtale med Hent om å bygge den ti etasjer høye D-blokka i Regjeringskvartalet – som skal huse både Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet.

LES OGSÅ: Kan bli en av byens flotteste eiendommer

Samspill er valgt som kontraktsform i regjeringskvartalsprosjektet, noe som betyr at entreprenøren kommer inn i prosjektet tidligere enn normalt og at Statsbygg og rådgiveren Team Urbis tar del i utviklingen av prosjektet. Kontrakten med Hent verdsettes til om lag en milliard kroner ifølge en pressemelding.

– Vi har stor tro på samspill. Entreprenørkompetansen blir tilført tidlig i prosjektet. Det gir større forutsigbarhet, tryggere kostnadsestimat, høyrere effektivitet og lavere risiko for forsinkelser, sier Nikolaisen

LES OGSÅ: Skal bygge for 400 mill

– Det blir ikke samspill bare innenfor denne kontrakten, men det kreves også samarbeid på tvers av alle kontraktene i regjeringskvartalet, sier Statsbyggs administrerende direktør Harald V. Nikolaisen.

Fra før av har Statsbygg skrevet kontrakt med Veidekke for bygging av kjeller, med Skanska for rehabilitering av Høyblokka og med AF-gruppen for energiforsyning. I tillegg er A-blokka også en del av første byggetrinn og vil bli kontrahert senere.

LES OGSÅ: Her kommer 25.000 nye kvadratmeter

Byggestart for D-blokka er forventet sommeren 2021 under forutsetning om at prosjektet legges frem for og godkjennes av Stortinget høsten 2020.

Se også Estate Play om hvordan det nye regjeringskvartalet blir her:

Powered by Labrador CMS