Transaksjoner

Ferd kjøpte NRK-tomten

NRK-tomten er solgt til Ferd Eiendom til en pris som avhenger av reguleringen, men med minimum 3,75 milliarder.

FORNØYD: Konsernsjef Morten Borge og styreleder Johan H. Andresen i Ferd er fornøyd med kjøpet av NRK-tomten.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ferd gikk dermed seirende ut av kampen om NRK-tomten på Marienlyst i konkurranse med store eiendomsutviklere om OBOS. Styreleder Johan H. Andresen i Ferd er fornøyd med å ha landet gigantkjøpet.

– Vi er glade, stolte og ydmyke overfor den oppgaven vi nå står overfor. Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by. Vi er opptatt av å skape varige verdier både for byen og for området, sier Andresen i Ferd.

Nå skal Ferd sette i gang arbeidet med å planlegge og regulere eiendommen.

– Vi forholder oss til planprogrammet som ble fastsatt i juni 2019 og ser fram til å videreføre arbeidet med regulering, medvirkning og det brede samarbeidet en slik utvikling krever. Det er med stor entusiasme vi går i gang med dette arbeidet. Her ønsker vi å skape et inkluderende og innovativt miljø med opplevelser for både beboere og besøkende i Oslo. Vi vil bruke all vår erfaring fra eiendomsutvikling, langsiktig industrielt eierskap og entreprenørskap til å gi området det løftet det fortjener. Vi skal skape bolyst, opplevelseslyst og skaperlyst på Marienlyst, sier Andresen.

Nå kan NRK gå i gang med sine planer om et nytt hovedkontor.

– De hadde det totalt sett beste tilbudet. Kontrakten med Ferd gir oss den tiden vi trenger for å finne den best mulige tomta for NRK og et godt økonomisk grunnlag for etablering av et nytt bygg, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Det er blitt snakket om en pris på opp mot 5 milliarder kroner, men den endelige prisen vil avhenge av reguleringen for området. Minimumsprisen til NRK blir uansett 3,75 milliarder kroner.

– NRK har en viktig beredskapsrolle og et samfunnsoppdrag som innebærer virksomhet døgnet rundt hele året. Derfor har det vært avgjørende for oss med en kontrakt som er fleksibel og som garanterer at NRK til enhver tid har et operativt hovedkontor. Det har vi fått gjennom avtalen med Ferd, sier Eriksen.

Det er Hadrian og Newsec som har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Selmer har vært selgers juridiske rådgiver, mens Wiersholm har vært kjøpers juridiske rådgiver.


Se også hva NRK sa om tomten da de gikk i gang med salgsplanene her på Estate Play:

Viktige MVA-avklaringer ved redusert leie, utsatt betaling av leie og leiefritak (+)
Juss
Nordiske proptech-profiler samlet bransjen til erfaringsdeling over landegrensene
Tech
Er sikret for ett år og satser i krisetider
Bolig
Nytt tap for staten i sak om dokumentavgift (+)
Juss
Frykter langvarig skader
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Tror bransjen i stor grad kan reddes (+)
Aktuelt
Bonum vil bygge boliger – PBE anbefaler park
Bolig
Snappet prosjekt fra konkurrent, men PBE er ikke fornøyd (+)
Utvikling
Hentet penger i tøft obligasjonsmarked
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.