BYTTET NAVN: Konkursselskapet Hytter og Vedlikehold AS, som har forretningsadresse i dette bygget i Grenseveien i Oslo, hadde opprinnelig navnet Olsen Shipping AS.

Eks-politimann med nok en konkurs

Den bedrageridømte eks-politimannen Sturle Ingemann Sandnes er involvert i enda en konkurs. Årsak: Trafikkuhell med bil uten forsikring.

Publisert Sist oppdatert

I flere artikler har Estate Nyheter omtalt at den bedrageridømte eks-politimannen Sturle Ingemann Sandnes fremdeles er involvert i næringsvirksomhet og at det ligger en rekke konkurser i kjølvannet av virksomhetene.

Sandnes var blant annet sentral da Bonum ble ført bak lyset i Bygdøy allé.

Nå er han involvert i enda en konkurs. Denne gangen er det selskapet Hytter og Vedlikehold AS, som Sandnes skal ha overtatt vederlagsfritt av en nabo «mot at han skulle ta hånd om noen slepebåter selskapet hadde».

– Det er uklart hva som deretter skjedde, men selskapets virksomhet siden 2017 har bestått i å drive med bygge- og grunnarbeider for ulike oppdragsgivere, både som underentreprenør og direkte for ulike byggherrer, skriver bostyrer – advokat Jon Skjørshammer – i sluttredegjørelse til Oslo byfogdembete.

Uhell uten forsikring

Hytter og vedlikehold AS ble tatt under behandling som konkursbo ved kjennelse avsagt av Oslo byfogdembete 29. august i fjor. Konkurs ble åpnet på bakgrunn av konkursbegjæring fra Trafikkforsikringsforeningen med et krav på 41 303 kroner, som knytter seg til uhell med kjøretøy uten forsikring.

Trafikkforsikringsforeningen ønsker ikke å opplyse til Estate Nyheter hva slags trafikkuhell dette dreier seg om, hvem som var sjåføren eller hvilken bil som var involvert.

Les også: – Det er mange sinte kreditorer

49 fordringer

Det ble anmeldt 49 fordringer i boet for til sammen 3,6 millioner kroner. Største kreditor er et entreprenørselskap i Hokksund med et krav på snaut 1,2 millioner kroner. Dette selskapet var underleverandør til Hytter og vedlikehold AS i forbindelse med oppføring av en seksmannsbolig i Asker.

– Sturle? Han oppførte seg veldig bra i starten, men så bare ballet det på seg og ble et helvete. Han var hjemme hos meg og lovet betaling, men det var bare piss alt sammen, sier eieren av entreprenørselskapet til Estate Nyheter.

– Det ble kjøpt ting på meg som var på ham, og så ble jeg sittende igjen med regningen og måtte rydde opp. Vi er fra landet, vet du, og stoler på folk. Jeg har aldri vært så nærme konkurs som da.

Kjøp på kreditt

I sluttredegjørelsen skriver advokat Jon Skjørshammer at Sturle Sandnes og Familiehytten AS de siste årene har drevet mye av sin virksomhet opp mot selskaper tilknyttet blant andre Johnny Axelsson og advokat Pål Eriksrud. Det gjelder blant annet Fjellspesialisten Weda AS, Ødegaard Snekkerverksted AS, Utleie og Maskinservice AS, SJF Eiendom AS, Norgesflis AS og Stjørdalen Eiendomsutvikling AS.

– Flere av selskapene knyttet til denne personkretsen er under konkursbehandling, og det er et fellestrekk at det er vanskelig å finne ut av faktiske og formelle forhold, og det er store mangler knyttet til regnskapsførselen. Noen fellestrekk er imidlertid at selskapene har en lang og positiv kreditthistorikk under tidligere eieres ledelse, at aksjene i selskapene overtas rimelig, og deretter at selskapene opparbeider betydelig gjeld i forbindelse med kjøp på kreditt. Det er også grunn til å anta at flere av selskapene benytter seg av stråmenn i ulike roller, heter det i sluttinnberetningen.

Les også: Så lett er det å svindle et aksjeselskap

Fratrådte som styreleder

Selskapet ble stiftet i 1987 under navnet Olsen Shipping AS, men endret navn til Familiehytten AS da Sturle Ingemann Sandnes trådte inn som styreleder og daglig leder i selskapet i januar 2017. Den 28. august 2019 endret selskapet foretaksnavn til Hytter og Vedlikehold AS, og Sandnes fratrådte som styreleder.

I sluttredegjørelsen lister bostyrer opp følgende straffbare forhold:

– Manglende skattemelding

– Manglende mva-oppgaver

– Manglende bokføring

– Manglende årsregnskap

Det er ikke midler i boet til dekning av de anmeldte krav. Bostyret finner ikke at videre behandling vil avdekke ytterligere aktiva eller andre relevante forhold. På denne bakgrunn foreslår bostyret at boet innstilles.

DETTE ER SAKEN– Fredag den13. desember skrev Estate Nyheter at den bedrageridømte eks-politimannen Sturle Ingemann Sandnes var sentral da et lite aksjeselskap ville kjøpe Bygdøy allé 14 av eiendomsutvikleren Bonum.

– Selskapet bladde aldri opp de avtalte 66 millionene, og senere ble det sendt en falsk melding til Brønnøysundregistrene om at styret i eierselskapet Bygdøy Alle 14 AS skulle skiftes ut.

– Etter at Estate Nyheter avdekket hvor lett det er å svindle et aksjeselskap, skal Næringsdepartementet se på dagens rutiner i Brønnøysundregistrene.

– Bygdøy allé 14 er ikke den eneste bygården som Sturle Ingemann Sandnes angivelig skulle være med å kjøpe. Også kjøpet av Parkveien 73 i Vika strandet fordi kjøperen – Ødegaard Snekkerverksted AS – ble slått konkurs.

– I januar skrev Estate Nyheter at Geir Anders Paulsen, som linkes til Sturle Ingemann Sandnes gjennom flere konkurser, er nestleder i styret i St. Hallvard av Tempel Ridder Ordenen, hvor menn samles for å arbeide i det godes tjeneste og for et høyere etisk mål.

Powered by Labrador CMS