Aktuelt

En god avslutning på 2019 for Thon

Resultat før skatter i fjerde kvartal endte på 968 millioner kroner.

GODT: 2019 ble et godt år for Thon. Foto: Jan O. Kiese
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter et godt fjerde kvartal oppnådde Olav Thon Eiendomsselskap et resultat før skatter på 2,3 milliarder i 2019, hvorav ca. 400 millioner kroner kommer fra verdiøkning på eiendomsporteføljen og selskapets renteavtaler, ifølge en pressemelding.

– Vi er fornøyd med resultatvekst før verdiendringer også i 2019 – på tross av høyere rentekostnader og økte vedlikeholdskostnader, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

LES OGSÅ: Laster opp med nytt kjøpesenter

Resultatet før skatter og verdiendringer i 2019 økte med tre prosent til 1,9 milliarder kroner. Styret foreslår at det utbetales utbytte for 2019 med 5 kroner per aksje, en økning fra 4,40 kroner for 2018.

Sentrale næringseiendommer utgjør nå rundt 25 prosent av konsernets eiendomsverdier, og består både av kontor- og handelseiendommer og boliger for utleie. De siste årene har selskapet bygget opp en portefølje av utleieboliger, og ved årsskiftet hadde konsernet rundt 400 utleieboliger i Oslo-området med en markedsverdi på ca. 2,1 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Mange boliger til salgs, men ingen krise

Eiendomsselskapet har også 77 kjøpesentre hvorav 16 forvaltes for eksterne eiere. Butikkomsetningen i porteføljen som eies av konsernet var i fjerde kvartal 15,3 milliarder kroner. Årsomsetningen for 2019 var 50,2 milliarder, opp 2,5 prosent fra 2018. Besøkstallene ved de norske sentrene økte med ca. 2,8 prosent i 2019 målt mot fjoråret.

I fjerde kvartal var konsernets investeringer kun 192 millioner kroner, og samlede investeringer i 2019 var 548 millioner.

LES OGSÅ: Bygger hytter for 150 mill langs elvebredden

Etter at flere større eiendomsprosjekter ble ferdigstilt høsten 2018, var investeringene i eiendomsprosjekter under oppføring lavere enn før. Flere mindre prosjekter ble gjennomført i 2019 og flere kjøpesentre ble oppgradert. I tillegg oppføres det ei boligblokk med 46 utleieboliger i Oslo sentrum.

– Vi har en portefølje av eiendomsprosjekter under bearbeidelse, og håper å kunne sette spaden i jorden for flere prosjekter med tyngdepunkt innenfor byutvikling og boligbygging de nærmeste årene, sier Sperre.

LES OGSÅ: Thon vil rive kjøpesenter å bygge bykvartal

Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Kostbar feide mellom samarbeidspartnere (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.