SKJERMER: Bygget mot Nedre Kaldbakkvei skal skjerme bakenforliggende område mot støy. Ill: Stein Halvorsen Arkitekter

Reitan håper på politistasjon på østkanten

NHP Eiendom vil oppføre et kontorbygg/politistasjon på 10 000 kvadratmeter på Kjelsrud i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Kjelsrud Eiendom AS har Stein Halvorsen Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Strømsveien 314A. Kjelsrud Eiendom eies av NHP Eiendom, hvor Reitan Eiendom er den største aksjonæren.

På det 11,7 dekar store planområdet ønsker selskapet å oppføre et bygg med et bruksareal på 10 000 kvadratmeter. Hovedhensikten med planen oppgis til «kontorbygg, ny politistasjon».

– Etablere et kontorbygg mot Nedre Kaldbakkvei som skjermer bakenforliggende området mot støy, er den ordknappe beskrivelsen som Stein Halvorsen Arkitekter gir i henvendelsen til PBE.

For øvrig henviser arkitektselskapet til områdereguleringen for Kjelsrud.

I en høringsuttalelse til denne områdereguleringen skrev Kjelsrud Eiendom at de «er opptatt av at bestemmelsene ikke skal hindre etablering av gode tjenester i planområdet, selv om alle deler av området ikke har nådd fram til samme transformasjonsstadium».

Les også: Disse jakter på NRKs nye hovedkontor

– Et typisk eksempel er at vi finner det unødvendig stivbent og transformasjonshindrende at offentlige servicefunksjoner skal begrenses til Kjelsrud Torg, når grunneier sier at dette kvartalet sannsynligvis ikke kommer til å bli utviklet på mange år. Det bør derfor være mulig å legge denne type funksjoner inn i andre kvartaler, der de er lett tilgjengelig og hvor raskere transformasjon gjør det mulig. Kjelsrud Park er et slikt område som kan utvikles i en tidlig utviklingsfase, skrev selskapet i høringsuttalelsen.

Kjelsrud Eiendom mener at lokalisering av en viktig offentlig institusjon i Groruddalen politisk og omdømmemessig er ønsket som katalysator for transformasjon. Riktig etablering «vil øke områdets status og dermed også være et signifikant bidrag for å bedre levekårsfordeling i bydelen. Et krav om at en slik institusjon skal ligge til torget, vil gjøre en slik etablering uaktuell i mange år framover».

– Av transporteffektiviseringshensyn vet vi også at det er hensiktsmessig å legge en del offentlige tjenester i direkte tilknytning til viktige kollektivholdeplasser. Vi oppfordrer derfor sterkt til å endre bestemmelsen knyttet til torget, slik at planen får en større fleksibilitet med tanke på å at institusjoner på flyttefot skal kunne vurdere Kjelsrud også i nær fremtid, het det i høringsuttalelsen.

Powered by Labrador CMS