KUNST: Prosjektet er utviklet av Killi Olsen, Kjøpmannsgata Unge Kunstnere, HUS arkitekter og Veidekke.

Kunstner blar opp 113 mill for kunstsenter

Veidekke skal bygge et kunstsenter midt i sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpsmannsgata Ung Kunst eies av billedkunstneren Kjell Erik Killi Olsen gjennom Reidar Olsen Eiendom AS. Det er han som har initiert og finansiert kunstsenteret som Veidekke skal bygges i en totalentreprise verdt 113 millioner kroner før moms.

LES OGSÅ: Er dette Norges dårligste eiendomsinvestering?

– Vi er stolte over å ha blitt valgt til å bygge et kulturbygg som kommer til å bety mye for kunstnere og kulturlivet i Trondheim, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Bygg Trøndelag i en pressemelding.

Det nye kunstsenteret i Kjøpmannsgata 36-38 blir på cirka 3.300 kvadratmeter og skal romme utstillingslokaler, verksteder, magasiner, scene, serveringslokaler, egne kontorer og utleiekontorer – samt en skulpturpark på taket.

LES OGSÅ: Klimaet trumfer alt i gigantprosjektet

– Kjøpsmannsgata Ung Kunst er en gave på 175 millioner kroner til Trondheim by fra Killi Olsen. Det skal bli et møtested for kulturinteresserte mennesker med et tverrfaglig tilbud som når bredt og smalt. Det blir et variert utstillingsprogram med etablerte og mindre etablerte kunstnere med et særlig fokus på yngre, heter det blant annet.

LES OGSÅ: Milliardprosjekt med 950 boliger

Prosjektet er utviklet i samarbeid med Killi Olsen, Kjøpmannsgata Unge Kunstnere, HUS og arkitekter og Veidekke. Byggingen starter i januar med planlagt ferdigstillelse i september 2021.

Powered by Labrador CMS