BOLIGER: I skissen som er oversendt til PBE, er det kun vist kontorformål, men Auris Forvaltning vurderer også boliger. (Grape Architects/Reaktor)

Vil bygge 20 000 kvm i Oslo øst

Auris Forvaltning AS ser store muligheter for eiendommen, etter at bygge- og deleforbudet av området er opphevet.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Odd Rune Austgulen-selskapet Auris Forvaltning AS har Grape Architects bestilt planforhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Nils Hansens vei 6A i Bryn-området. Eiendommen er samlet på ca. 9,5 dekar, mens eksisterende bebyggelse har et bruttoareal på ca. 5 000 kvadratmeter.

– Bygge- og deleforbudet som har ligget over store deler av området, er opphevet som følge av avklaring av trasé for E6 Manglerud. Dette åpner opp for at ønsket transformasjon for flere av områdene innenfor VPOR Brynområdet. Fra forslagsstillers side er det nå ønskelig å få en avklaring fra PBE på om eiendommene vurderes som modne for omregulering, skriver arkitektselskapet i henvendelsen til PBE.

Les også: Fikk ja til skilsmisseboliger

Konkret ønsker tiltakshaver å diskutere muligheten for omregulering til kontorformål.

– Eiendommene er tenkt bygget ut med kontor/næringslokaler mot øst og nord for å skjerme resten av området for støy. Alnaelva kan åpnes og legges tilsvarende dagens plassering i kulvert. Det legges opp til rause åpne arealer omkring Alnaelva for å tydeliggjøre at dette skal være offentlig tilgjengelig, heter det i henvendelsen til PBE.

Ifølge Grape Architects er det definert tydelig bygningsvegger mot Fyrstikkbakken, Tvetenbrua og ny gangbru over jernbanen. Mot Nils Hansens vei er det plassert et stort åpent rom med muligheter for å skape et skjermet og godt offentlig rom omkring Alnaelva.

Tiltakshaver ønsker potensielt å utvikle bygg med kombinert bruk, med næringsvirksomhet i første og boliger over. I skissen som er oversendt til PBE, er det kun vist kontorformål. Muligheten for innpassing av boligformål må undersøkes og avklares nærmere i en eventuell videre planprosess.

– Bebyggelse er fra 4-6 etasjer, med plassering av de høyeste delene av bebyggelsen mot områder der de har få negative konsekvenser. Tvetenbrua ligger allerede et stykke over de sentrale delene av planområdet og stiger forholdsvis raskt til å ligge 10-12 meter over bakkenivå, skriver arkitektselskapet.

Forslag til ny bebyggelse er på ca. 20 000 kvadratmeter BRA.

Powered by Labrador CMS