START: Nå skal Grandkvartalet realiseres. Ill.: Dark arkitekter

Bygger for 240 mill i sentrum

Grandkvartalet skal bestå av 11.200 kvadratmeter leiligheter, kontorer, hotell og møtesenter.

Publisert Sist oppdatert

For en kontraktssum på 240 millioner kroner før moms skal Peab bygge Grandkvartalet i Larvik. Når det står ferdig i 2022 skal det knytte indre havn sammen med sentrum, og forene fjorden og byen. Byggherre og utvikler er Grandkvartalet Eiendom. Peab blir totalentreprenør i prosjektet, og 20. desember 2019 ble kontrakten signert.

LES OGSÅ: Har solgt en tredel av fjellprosjektet

− Vi ser frem til å endelig komme i gang med dette prosjektet som skal bidra til å løfte Larvik som by, sier prosjektleder Tom Roger Rystad for Grandkvartalet Eiendom i en pressemelding.

Regionsjef Terje Kaasa Larsen i Peab sier dette er en viktig kontrakt av flere årsaker.

− Vi har sterk lokal forankring i Vestfold og Telemark, og for oss er det motiverende å bidra til å bygge fremtidens Larvik. Samtidig passer prosjektet godt inn i vår portefølje og bidrar til å sikre sysselsetting og omsetning de neste to årene, sier han.

LES OGSÅ: Nekter å bøye seg for Fylkesmannen

Planen om å utvikle Grandkvartalet er over ti år gammel, og blitt stoppet flere ganger gjennom årene. Salgsstarten gikk for ett år siden. Nå er utvikler i gang med å rive, og oppstart på byggeplassen er planlagt til mars 2020. Her skal det bygges tre blokker med 36 leiligheter, hotell med 49 rom over 1.750 kvadratmeter i fem etasjer, et møte- og konferansesenter på 1.200 kvadratmeter i to etasjer og næringsarealer over en parkeringskjeller. Totalt 11.200 kvadratmeter. Går alt etter planen blir det ferdigstilt i 2022.

Prosjektet er tegnet av Dark Arkitekter.

LES OGSÅ: Satser en kvart milliard i nytt prosjekt

Grandkvartalet Eiendom eies av:

Trollborg Invest som eies av Finn Erik Røed med familie.Inter Eiendom eies av Jan Hansen, Roger Strøm, Bjørn Tveter og Ole Petter Tholfsen.

Powered by Labrador CMS