KONNERUD: Bjørn Rune Gjelstens Profier har kjøpt seg inn i kommunens boligselskap.

Gjelsten inn massivt prosjekt

Drammen kommune valgte Profier som sin samarbeidspartner i storutbyggingen.

Publisert Sist oppdatert

Etter en omfattende søkeprosess og evaluering gikk Drammen kommune eiendomsutvikling (DKEU) i partnerskap med Bjørn Rune Gjelstens boligvirksomhet Profier for å bygge 300 boliger i bydelen Konnerud.

DKEU selger ifølge en pressemelding 50 prosent av aksjene i selskapet Konnerud Utvikling til Profier som skal gjennomføre utbyggingen, sju kilometer sørvest for Drammen stasjon.

LES OGSÅ: Traff innertier med store leiligheter

– Partnerskapsmodellen er i tråd med vår strategi om å samarbeide med erfarne og solide aktører om gjennomføring av boligprosjekter, påpeker administrerende direktør Bjørn Holm i DKEU.

Hva kjøpesummen endte på er ikke offentliggjort.

– Nye Drammen Kommune og Lier er satsingsområder for oss. Prosjektet på Konnerud vil definere sentrum i et attraktivt boområde. Vi gleder oss til å samarbeide med DKEU, som har lagt ned et godt forarbeid, sier administrerende direktør Lasse Lundhaug i Profier.

LES OGSÅ: Har bygd en liten fjordby for 1,1 milliarder kroner

Arbeidet med områderegulering av Konnerud sentrum er godt i gang og omfatter utvikling av et bydelssentrum med knutepunkt for Konnerud og Skoger Vest. Gjelstens selskap har fra før av i denne regionen utviklet boligprosjektene Sandstranda i Krokstadelva, 3050 Solsiden i Mjøndalen og Nøste Panorama i Lier.

Hadrian Eiendom var megler for partnersøket.

LES OGSÅ: Blir høyest i fylket

Powered by Labrador CMS