OPPKJØP: Mercure Hotel Schweinfurt Maininsel er ett av hotellene Pandox har kjøpt i Tyskland.

Ringnes og Sundt på tysk hotellraid

Hotellselskapet Pandox, som kontrolleres av Christian Ringnes og familien Sundt, har inngått en avtale om å kjøpe sju hoteller med i alt 1.532 rom i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Selger er HR Group, og transaksjonen er verdt 290 millioner euro, i underkant av tre milliarder kroner. Oppkjøpet forventes å bli finansiert med kontanter og nye banklån, melder Pandox.

– Oppkjøpet kompletterer vår portefølje godt geografisk. Hotellene er fullservicehoteller og har et tydelig utviklings- og vekstpotensial. Det styrker også vår markedsposisjon i det største hotellmarkedet i Europa, sier administrerende direktør Anders Nissen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Har hotellplaner i Karl Johans gate

Hotellene ligger i henholdsvis Bonn, Frankfurt, München, Schweinfurt og Stuttgart. De skal fortsatt driftes av HR Group og forventes å gi rundt 16,5 millioner euro i leieinntekter. Oppkjøpet forventes å være fullført i løpet av 2019.

I det siste halvåret har Pandox avtalt fire oppkjøp av 13 hotelleiendommer med til sammen 2.834 rom i Tyskland og Nederland. Den totale anskaffelsesverdien er cirka 537 millioner euro.

Totalt omfatter porteføljen 156 hoteller med omtrent 35.000 rom, hvorav 38 hoteller med omtrent 8.400 rom i Tyskland.

LES OGSÅ: Begjært konkurs etter pengekrangel

Christian Ringnes eier 27,6 prosent av aksjekapitalen i Pandox. Christian og Helene Sundt eier 13,6 prosent hver.

Powered by Labrador CMS