Aktuelt

Sparer millioner på å tenke grønt

Mustad Eiendom jobber hardt for å forvalte sine 330.000 kvadratmeter så grønt som mulig. Det gir pluss i bøkene.

GRØNT: Mustad Eiendom har redusert energiforbruket med over 15 prosent. Her er selskapets nybygg i Lilleakerveien 6 A-C.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Da Mustad Eiendom på Lilleaker i Oslo trengte mer systematikk og kontinuitet i miljøarbeidet sitt, ble løsningen standarden for miljøledelse – ISO 14001. Administrerende direktør Olav Line peker på at den hjulpet dem mye siden de ble sertifisert i 2016.

– Miljøarbeid i en virksomhet kan skli ut hvis det ikke systematiseres. Standarden gjør at vi jobber med bærekraft på en helt annen måte enn før for nå er bærekraft en integrert del av forretningsprosessene våre. Vi vurderer miljø og klimarisiko i alle ledd, sier Line i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil bygge 751 leiligheter og mer til

Energibruk er en viktig variabel i enhver miljøligning, ikke minst for et eiendomsselskap. Line beskriver effektiviseringen av energibruken som en lavthengende frukt med stort potensial.

– De siste to-tre årene har vi redusert energiforbruket vårt med 15 prosent. Så langt i år er reduksjonen ytterligere sju prosent, sier Line og anslår at selskapet sparer flere millioner i året på energieffektiviseringen.

LES OGSÅ: Milliardprosjekt med 950 boliger

– Og vi oppnår et bedre resultat hvert eneste år. Tiltakene vi har gjennomført i forlengelsen av ISO 14001 betaler seg selv og mye mer til. Arbeidet med miljø og bærekraft blir aldri ferdig og derfor er den årlige oppfølgingsrevisjonen i sertifiseringsordningen svært viktig. Vi blir holdt litt i ørene og det gir oss noe å strekke oss etter. Det gjør oss til en mer bevisst og bedre organisasjon i spørsmål knyttet til bærekraft og miljø, påpeker Line.

Små endringer, så lenge de er systematiske, kan gi stor uttelling for den enkelte bedrift.

LES OGSÅ: 130 mill for 5.000 kvadratmeter

– Den globale klimakrisen tvinger selskaper til å sette miljø og bærekraft på agendaen. Det er ikke lenger mulig å stikke hodet i sanden. Flere peker på at ledelsessystemet for miljø hjelper dem i omstillingsarbeidet mot en ny tid, sier administrerende direktør Jacob Mehus i Standard Norge.

Gir ikke opp Trekanttomten (+)
Utvikling
Unge italienere vil endre norsk bygdesentrum
Utvikling
NPRO kjøper stort i sentrum
Transaksjoner
Vika-syndikat kjøpte i sentrum (+)
Transaksjoner
Ukens tips – frivillig registering ved utleie av fast eiendom
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Dette boligprosjektet ble nesten halvert
Bolig
– Ble avkrevd beskyttelsespenger (+)
Analyse
Byggherrehjørnet: Risiko for grunnforhold
Juss
Eiendomsmarkedet og endringene i aksjeloven § 8-10
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.