Bolig

Livet på låven ser ut til å friste

Da Skanska la ut de 25 leilighetene som skal bygges i den nye låven på Nedre Bleiker Gård, var det mange som ville kjøpe.

POPULÆRT: Mange vil bo på låven i Asker. Foto: Skanska
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Det har vært mye snakk om låven og hvordan den skal håndteres. Vi har klokkertro på at dette blir et godt sted å bo og vi ser på salgene at kjøperne mener det samme, sier en fornøyd prosjektsjef Lars Clausen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fra gammel industri til næring og boliger

Dette er det andre salgstrinnet og da de 25 leilighetene ble lagt ut for salg gikk 16 raskt ut. De måler fra 50 til 130 kvadratmeter med priser fra kr 3,95 til 9,95 millioner kroner. I det første salgstrinnet forsvant 38 av 43 leiligheter på salgsstart. Totalt i prosjektet er det nå solgt 54 av 68 leiligheter.

Både teglstein fra fasaden og granittstein fra grunnmur og låvebro skal tas ned fra den nåværende låven og pusses, og gjenbrukes i den nye låven som er planlagt. I tillegg skal klokketårnet restaureres og gjenbrukes.

LES OGSÅ: 80 boliger for 250 millioner

– Vi har lagt mye tid og ressurser for at den nye låven skal gjenspeile den gamle. Noen av de fine, gamle elementene skal integreres den nye, forklarer Clausen.

Prosjektet sertifiseres etter miljøsertifiseringen BREEAM-NOR og skal nå nivå Good.

– Nå er det to år siden vi tok beslutningen om at alle fremtidige boligprosjekter i Skanska Eiendomsutvikling skal BREEAM-sertifiseres. sier regionsdirektør boligutvikling Østlandet, Helen Gåsvik.

Kommunens nye satsing betaler 3000 per m2 (+)
Aktuelt
Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse
Offentlige leietagere må ta miljøansvar
Aktuelt
Bekymret for fremdriften i gigantprosjekt (+)
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Henter fra Aspelin Ramm
Karriere
Den lille kommunen bygger for milliarder (+)
Utvikling
Unik restaurant slår seg opp på restemat
Play
Ukjent 38-åring har eiendommer for flere hundre millioner (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.