Transaksjoner

Oppkjøp skaper nordisk gigant

Svenske SBB i Norden vil kjøpe Hemfosa for 23,5 milliarder svenske kroner. Det sammenslåtte selskapet får eiendom i Norge verdt 12,4 milliarder svenske kroner.

AMBISJONER: Ilija Batljan i SBB i Norden kjøper Hemfosa. Foto: Marius Viken
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De to selskapene skriver i en pressemelding at målet er å skape Nordens største eiendomsselskap for sosial infrastruktur. Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB i Norden) betaler 126,15 kroner for hver stamaksje i Hemfosa og 194,63 kroner for hver preferanseaksje. Budet priser Hemfosa til 23,5 milliarder svenske kroner.

– Vi mener tilbudet innebærer en mulighet for aksjonærene i Hemfosa å realisere verdier fra deres aksjer, samtidig som de beholder en eksponering mot utviklingen av den nye felles organisasjonen og realisering av synergier, sier grunnlegger og sjef Ilija Batljan i SBB i Norden.

Les også: Skal kjøpe eiendom for 25 milliarder

Et sammenslått selskap får samlede eiendomsverdier på 70,5 milliarder svenske kroner. Det får eiendommer i Norge verdsatt til 12,4 milliarder svenske kroner. Porteføljen består av eiendommer som får sine leieinntekter finansiert av det offentlige.

– Med denne transaksjonen skaper vi Nordens største selskap for sosial infrastruktur. Det sammenslåtte selskapet skal ha en attraktiv og stabil eiendomsportefølje kjennetegnet av eksponering mot nordiske velferdsstater med lange leieavtaler, høye utnyttelsesgrader og en diversifisert base med leietakere, sier Batljan.

Gir ikke opp Trekanttomten (+)
Utvikling
Unge italienere vil endre norsk bygdesentrum
Utvikling
Ukens tips – frivillig registering ved utleie av fast eiendom
Juss
Dette boligprosjektet ble nesten halvert
Bolig
– Ble avkrevd beskyttelsespenger (+)
Analyse
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Byggherrehjørnet: Risiko for grunnforhold
Juss
Eiendomsmarkedet og endringene i aksjeloven § 8-10
Juss
Blir markedssjef i Multiconsult
Karriere
Kommunens nye satsing betaler 3000 per m2 (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.