Aktuelt

Solon Eiendom langt bak målene

Solon Eiendom ligger langt bak de ambisiøse målene om boligproduksjon. Det gjør DNB Markets avventende til aksjen.

MÅ ØKE: Stig Bech må øke boligproduksjonen hvis DNB Markets skal anbefale Solon Eiendom-aksjen. Foto: CF-Wesenberg.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter at Solon Eiendom la frem resultater sist uke, er meglerfirmaet DNB Markets ute med en oppdatering på selskapet. Analytikerne Simen Mortensen og Niklas Wetterling trekker frem Solon Eiendoms ambisiøse mål fra kapitalmarkedsdagen i april i år, og slår fast at selskapet ligger langt bak målene. Solon Eiendom har ambisjoner om å bygge 700 enheter innen 2024 og har guiden levering av 290 boliger i 2020. «Men guidingen for tredje kvartal slår fast at bare 186 boliger vil bli levert i 2020», skriver DNB-analytikerne i oppdateringen.

Les også: Seltor går for Bentley

Dermed kutter DNB Markets anslagene for inntjening i Solon Eiendom i 2020 betydelig. «Selv om ledelsen fortsatt tror på sine tidligere målsettinger, må vi se en økning i salgene før vi kan prise inn oppsidepotensial i aksjen. Vi opprettholder vår Hold-anbefaling og har kuttet vårt kursmål til 34 kroner (fra 37 kroner)», skriver DNB Markets. Aksjekursen sluttet mandag på 33,90 kroner.

Dersom Solon Eiendom får fart på boligproduksjonen, kan det også bli fart i aksjen. DNB Markets opererer også med et såkalt optimistisk case, hvor aksjen kan gå til 90 kroner. Det fordrer at selskapet klarer sitt langsiktige mål om å selge 700 boligenheter i året og at markedssentimentet i Norge fortsetter å være positivt og at boligprisene fortsetter å stige.

Dersom Solon Eiendom ikke klarer å skape noen verdier utover dagens Net Asset Value (NAV), mener DNB Markets at aksjen ikke er verdt mer enn 20 kroner.


Se Solon-sjef Stig Bech fortelle om Solon-modellen her:

Fikk nei til utvidelse av Manglerud senter
Utvikling
Samarbeid endte i millionkrangel (+)
Analyse
Bekymret for fremdriften i gigantprosjekt (+)
Utvikling
Henter fra Aspelin Ramm
Karriere
Skal selge for 650 millioner (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Den lille kommunen bygger for milliarder (+)
Utvikling
Unik restaurant slår seg opp på restemat
Play
Ukjent 38-åring har eiendommer for flere hundre millioner (+)
Analyse
Solgte Farris Bad til hotellentusiast (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.