HØYT PRIORITET: Grønne områder og bærekraft hadde høy prioritet i undersøkelsen til ÅF. Illustrasjonsoto: Shutterstock.

Bærekraft og grønne områder avgjørende

En undersøkelse foretatt blant ÅF viser at bærekraft og grønne områder er viktig når de skal velge hvilken by de vil bo i.

Publisert Sist oppdatert

Det var på Oslo Urban Arena i september i år at ingeniør- og arkitektfirmaet ÅF gjennomførte undersøkelsen om fremtidens byer blant deltakerne. 100 personer svarte på undersøkelsen, hvorav 36 prosent av respondentene var 29 år eller yngre.

Resultatene viser at bærekraft og grønne områder er høyt oppe på folks agenda. På spørsmål om hva som er det mest attraktive i byen man bor i, svarte 65 prosent grønne områder. 39 prosent svarte offentlig transport, mens 39 prosent svarte underholdning. Arbeidsmuligheter ble trukket frem av 30 prosent av respondentene (man kunne svare på flere enn et alternativ).

Hele 43 prosent av deltakerne i undersøkelsen svarte at bærekraft var svært viktig for hvilken by man vil bo i, mens 36 prosent svarte at det var viktig. For 8 prosent av deltakerne var bærekraft ikke særlig viktig ved valg av by og for bare 1 prosent var det ikke viktig.

Spørsmålet hva som kan gjøre det aktuelt å flytte til en ny by, var arbeidsplasser og muligheter det viktigste, med 43 prosent. Venner og familie var det nest mest viktige, med 17 prosent, mens kultur var viktig for 12 prosent.

Når det gjelder foretrukken transport til jobb, svarer hele 38 prosent sykkel, mens 23 prosent vil bruke kollektivtransport. 13 prosent vil bruke sin egen bil og 12 prosent foretrekker å gå. 2 prosent svarte delt scooter, mens 1 prosent svarte delt bil.

Når respondentene ser for seg en bærekraftig by, tenker de grønne områder (49 prosent), kollektivtransport basert på fornybar energi (40 prosent) og rimelige boliger (32 prosent).

Powered by Labrador CMS