Tech

Skal halvere klimagassutslippene sine

Bygg-, anlegg- og eiendomssektoren står for vesentlige klimagassutslipp. AF Eiendom har vedtatt å kutte sine utslipp drastisk.

MILJØ: Ole Blaauw Johansen (t.v) og Otto Christian Groth i AF Eiendom går nå for en ny klima- og miljøstrategi.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Målet er at klimagassutslipp skal halveres innen 2030 – helst før.
– I vår strategi fokuserer vi på å redusere utslipp samt å tilrettelegge for miljøvennlige bomiljø, sier leder for forretningsutvikling, Ole Blaauw Johansen i en pressemelding.
Han understreker at omstillingsarbeidet med klima og miljø er faktabasert og kvantifiserbart.  Nå analyseres utslipp i alle eksisterende og kommende prosjekt.
– Vi kartlegger utslippene i alle faser, slik at vi kan identifisere de store driverne og tilrettelegge for de tiltakene med størst effekt per krone. Reduksjon av mengden materialer, samt å bytte ut betong med lavkarbonbetong eller treverk, er blant virkemidlene, sier porteføljedirektør Otto Christian Groth.
Han håper klimagassutslipp per kvadratmeter skal bli en naturlig måleparameter for bransjen fremover.
I tillegg til utslippsberegning er miljøledelse sentralt i strategien. De anser BREEAM som den beste tilgjengelige metodikken og arbeidsverktøy for miljøledelse, ved å fange opp gode miljøløsninger for prosjektene. Alle nye boliger skal miljøsertifiseres.
– Vi opplever stort engasjement rundt temaet internt, blant partnere og hos boligkjøperne. Fokus på klima og miljø i boligprosjekt blir stadig viktigere, og vi ønsker å ligge i forkant, understreker Blaauw Johansen.
Endelig økte eiendomsverdier for Thon
Aktuelt
Utleiers ABC – del 23 – Fraflytting
Juss
Veidekke bruker stadig mer kapital (+)
Analyse
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Beskyldes for å ha opptrådt illojalt (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
1 700 færre boliger på Skøyen (+)
Bolig
Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen (+)
Transaksjoner
Fra gammel industri til næringspark og boliger (+)
Bolig
Ny sjef i Vestaksen
Karriere

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.