Bolig

Planlegger boliger på industritomta

OBOS og AF Gruppen skal sammen bygge 200 boliger.

SAMARBEID: Otto Christian Groth i AFG (t.v.) og Jørgen Stavrum i OBOS står samme om boligbygging i Ski. Foto: AF Gruppen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

OBOS Nye hjem og AF Eiendom har kjøpt ei 15 mål stor tomt i Industriveien i Ski kommunen sør for Oslo. I dag står det flere næringsbygg der som skal rives for å gjøre plass til rundt 200 boliger, torg og grøntområder.

– Ski skal transformeres i årene som kommer med flere tusen boliger, skole, barnehager, idrettspark og butikker i bydelen. Dette er et spennende område i utvikling med gangavstand til sentrum og togstasjonen, sier porteføljedirektør Otto Christian Groth i AF Eiendom i en pressemelding.

– Vi har flere prosjekter på gang i Ski, men dette er det første i den kommende bydelen Ski Øst, sier prosjektdirektør Jørgen Stavrum i OBOS Nye Hjem.

LES OGSÅ: Prosjektet til 450 millioner blir minst ett år forsinket

Det er ventet en kraftig befolkningsøkning i Follo. Bydelen Ski Øst kan alene gi plass til rundt 6.000 boliger og er forventet å huse omlag 10.000 mennesker. Kommunens planer for bydelen åpner for bebyggelse fra to til seks etasjer i en struktur. Går alt etter planen kan salget starte i 2024/2025. Det betyr at de første beboerne kan flytte inn 2026.

Selger var Syd-Øst Eiendom AS, J.I.B Holding og Kat Development. Prisen er ikke oppgitt.

Endelig økte eiendomsverdier for Thon
Aktuelt
Utleiers ABC – del 23 – Fraflytting
Juss
Veidekke bruker stadig mer kapital (+)
Analyse
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Beskyldes for å ha opptrådt illojalt (+)
Analyse
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen (+)
Transaksjoner
Aspelin Ramm tar ned risikoen i rehabilitering
Tech
Ny sjef i Vestaksen
Karriere
Sterkt fra Selvaag Bolig
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.