Transaksjoner

Giganter byr på NRK-tomta

OBOS, det svenske eiendomsselskapet Balder og Oslo Pensjonsforsikring går sammen om å legge inn bud på NRK-tomta på Marienlyst i Oslo.

UTVIKLING: Flere store aktører, OBOS inkludert, sikler på NRK-tomta. Foto: NTB scanpix/Tore Meek.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

− NRK-området på Marienlyst har et fantastisk potensial som et sted å bo, arbeide og leve. Vi ønsker å bygge mange  boliger og møteplasser basert på en helhetlig bærekraftig tankegang. Samtidig skal vi ta vare på kulturarven som ligger i deler av eksisterende bygg. Vi tror at partnerskapet har de beste forutsetninger for å utvikle dette området i tråd med denne ambisjonen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS på vegne av budgiverne i en pressemelding.

LES OGSÅ: Alle vil ha bedre utnyttelse 

Den attraktive beliggenheten gjør at det er forventet at mange av boligene blir dyre. Budgiverne har likevel ambisjoner om å legge til rette også for boliger som sikrer at ulike kjøpergrupper får mulighet til å kjøpe. Dette er også i tråd med politiske signaler fra Oslos politiske myndigheter om hva de ønsker.

− En god by må legge til rette for en variert beboersammensetning. Vi har god erfaring med å utvikle alternative boligmodeller som åpner boligmarkedet for flere. Som ansvarlige budgivere ønsker vi å invitere NRK til en dialog om hvordan vi i fellesskap kan utvikle slike løsninger også på Marienlyst, sier Siraj.

Arctic Securities har bistått med å samle de tre partene og er finansiell rådgiver i forbindelse med den forestående prosessen.

Det er Newsec og Hadrian som er megler for NRK-tomta.


Se NRKs Jon Espen Lohne forteller om salgsprosessen til NRK-tomta på Estate Play her:

Endelig økte eiendomsverdier for Thon
Aktuelt
Utleiers ABC – del 23 – Fraflytting
Juss
Veidekke bruker stadig mer kapital (+)
Analyse
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Beskyldes for å ha opptrådt illojalt (+)
Analyse
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
1 700 færre boliger på Skøyen (+)
Bolig
Aspelin Ramm tar ned risikoen i rehabilitering
Tech
Fra gammel industri til næringspark og boliger (+)
Bolig
Ny sjef i Vestaksen
Karriere

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.