Aktuelt

Økning for Spetalens minilagersatsing

Self Storage Group økte omsetning og resultater og oppnår nå inntekter på 2338 kroner per kvadratmeter fra sine minilagre.

STORAKSJONÆR: Øystein Stray Spetalen er storaksjonær i Self Storage Group. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter at Øystein Stray Spetalen gikk inn på eiersiden i OK Minilager, gikk selskapet i gang med en storsatsing i det norske markedet. Kort tid etter hans inntreden ble City Self Storage kjøpt fra Selvaag Gruppen. Siden har selskapet, som fikk navnet Self Storage Group og ble børsnotert, kjøpt Minilageret AS, Minilager Norge AS og EuroBox Minilager.

Les også: Kjøper konkurrent og to eiendommer

I årets tredje kvartal omsatte selskapet for 71,9 millioner kroner. Det er en økning fra 60,6 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før. Justert driftsresultat før avskrivninger var 44,1 millioner kroner, opp fra 22,4 millioner kroner i fjorårets tredje kvartal. Justert resultat før skatt var 22,9 millioner kroner, opp fra 18,3 millioner året før. Tallene er justert for virkninger av regnskapsstandarden IFRS 16.

For lokalene som har vært i drift mer enn 12 måneder, er utleiegraden på 86 prosent, noe som er uendret sammenlignet med for ett år siden. Gjennomsnittlige inntekter per kvadratmeter steg fra 2338 i fjor til 2370 i år. Verdien av selskapets egeneide eiendommer er nå på 1,046 milliarder kroner.

Utleiers ABC – del 23 – Fraflytting
Juss
Veidekke bruker stadig mer kapital (+)
Analyse
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Beskyldes for å ha opptrådt illojalt (+)
Analyse
1 700 færre boliger på Skøyen (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen (+)
Transaksjoner
Aspelin Ramm tar ned risikoen i rehabilitering
Tech
Fra gammel industri til næringspark og boliger (+)
Bolig
Ny sjef i Vestaksen
Karriere

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.