Utvikling

Skal bygge kontorer, parkeringshus, leiligheter og kulturhus

Backe Romerike har hendene fulle i tiden fremover.

NÆRING: Backe Romerike skal bygge parkeringshus og kontorlokaler på Lørenskog. Blant annet.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Snøporten Utvikling står bak den nye bydelen ved Lørenskog stasjon, rett ved Norges første helårsarena for snøopplevelser. Her skal Backe Romerike bygge 15.000 kvadratmeter parkeringskjeller med to næringsbygg oppå, totalt 8.000 kvadratmeter. Grunnarbeidene er i gang og prosjektet skal etter planen ferdigstilles i 2021.

– Vi setter pris på tilliten vi har fått av Snøporten Utvikling, sier administrerende direktør Øystein Nordal i Backe Romerike i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bruker 40 millioner på ytterveggen 

Selskapet er også i gang med å bygge den fem etasjer høye boligblokka Sollitoppen i Eidsvoll sentrum, med 35 leiligheter og parkeringskjeller.

– Dette er et prosjekt vi har jobbet lenge med å utvikle sammen med Sollitoppen as som eies av Bjørn Dæhlie. Vi er i gang med grunnarbeider og leilighetene skal stå ferdige i første halvår 2021, sier Nordal.

LES OGSÅ: Dæhlie er i gang med sitt prosjekt med 300 boliger

I tillegg skal Backe Romerike bygge Ravinen kultur- og familiesenter i Rælingen, 6.000 kvadrateter kulturarealer, helsetjenester, bibliotek, kafé og ungdomshus. Med på laget er SPINN Arkitekter, Norconsult, og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter.

– Nå starter innledende faser med utvikling av endelig konsept. Det blir byggestart omkring sommeren 2020, påpeker Nordal.

 

 

Blir sjef i Eiendom Norge
Karriere
Ber om 100 mill for lagerbygg (+)
Pluss
Budkrig om statlig prakteiendom (+)
Analyse
OBOS satser millioner på kunstig intelligens
Tech
Sparer millioner på å tenke grønt
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Ny kvalitetssjef på plass
Karriere
Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Her er byggebransjens testlab
Play
Her har eierne kuttet leiligheter i to omganger (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.