Utvikling

Signerte avtale om Sundebygget

Consto Midt-Norge og Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) har signert avtale om forprosjekt for nytt studentbygg og nye studentboliger i Ålesund.

NTNU: Slik kan Sundebygget bli. Ill.: Lusparken Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Sundebygget er et samarbeidsprosjekt mellom Brødr. Sunde, NTNU, Ålesund kommune og Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) – og skal inngå i en større campusutbygging ved NTNU Ålesund sentrum, ifølge en pressemelding.

Bygget er på 4.902 kvadratmeter skal romme et studenthus med innovasjonshub, treningssenter, konsertscene/studenthus, kaffebar, kontorer og møtefasiliteter i de tre første etasjene. Over dette planlegges 84 studentboliger med felles kjøkken i hver etasje.

LES OGSÅ: Har bygd for to milliarder kroner hittil

Konkurransegrunnlaget ble utarbeidet av Multiconsult, Lusparken arkitekter og 3RW arkitekter, og Consto har valgt å ta med seg disse i den videre prosessen. Samspillsfasen startet i forrige uke og skal pågå  til februar 2020. Herligheten skal stå ferdig høsten 2021.

– Nå skal vi i fellesskap optimalisere og videreutvikle byggherrens konsept. Vi ser frem til et godt samspill med alle parter, sier daglig leder Jomar Grøtan i Consto Midt-Norge.

LES OGSÅ: Trysilhus åpner boligballet

Formålet med samspillsfasen er å sikre at man kommer innenfor målpris både for studentboligene og studentbygget.

For studentboligene vil det bli vurdert ulike tekniske løsninger som solceller, solfangere, bruk av gråvann for å bidra til svært lavt energibehov og lave klimabelastninger. Det er Lusparken arkitekter i Trondheim som skal tegne studenthuset i Ålesund.

Budkrig om statlig prakteiendom (+)
Analyse
OBOS satser millioner på kunstig intelligens
Tech
Regulering av festeavgift – utleieboliger er ikke bolighus
Juss
Blir sjef i Eiendom Norge
Karriere
Ber om 100 mill for lagerbygg (+)
Pluss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Sparer millioner på å tenke grønt
Aktuelt
Ny kvalitetssjef på plass
Karriere
Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Her er byggebransjens testlab
Play

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.