Aktuelt

Giganten solgte aksjer for 675 millioner

OBOS Eiendom har solgt aksjene sine i Utstillingsplassen Eiendom.

SALG: Oslo Cancer Cluster er et prosjekt OBOS Eiendom har gjennomført sammen med Utstillingsplassen Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

OBOS Eiendom har sittet som en av to store aksjonærer i Utstillingsplassen Eiendom (UPL) siden 2011 da Orkla Eiendom solgte seg ut. Nå selger OBOS aksjeposten på 38 prosent til selskapets andre store aksjonær, Haugans Hus, bestående av Monica og Terje Haugan. Salgssummen var 675 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Bygger et helt kvartal for 310 millioner

– Vi selger aksjene som følge av at vi ønsker å allokere finansiering av nye prosjekter i egen regi. Vi har hatt et meget godt samarbeid med UPL, og vil fortsette å jobbe sammen med UPL, men da på prosjektbasis og ikke som eier i selve selskapet, sier konserndirektør Nils Morten Bøhler i OBOS Eiendom.

LES OGSÅ: Trysilhus åpner boligballet

Hamar-selskapet UPL er en nasjonal aktør innen eiendomsutvikling og forvaltning med fokus på Hamar og det indre Østlandet. Selskapet forvalter rundt 400.000 kvadratmeter med næringseiendom og har en bred portefølje innen primært kontor og hotell, samt en betydelig portefølje av utviklingsprosjekter.

– Vi har stor tro på videre vekst og fikk nå anledningen til å øke eierandelen vår. Vi har med oss Halgrim Thon som medeier og flere hundre lokale aksjonærer, påpeker styreleder Monica Haugan i UPL og hovedeier i Haugans Hus.

LES OGSÅ: Satser stort på lavprisboliger

OBOS Eiendom planlegger å investere omtrent 1 milliard kroner i nye næringsprosjekter. Hovedfokus de neste årene er utviklingen av Ulven og Construction City, ferdigstillelse av Kværnerbyen med prosjektet Oslo K, samt bygge Holmlia Senter.

Utleiers ABC – del 23 – Fraflytting
Juss
Veidekke bruker stadig mer kapital (+)
Analyse
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Beskyldes for å ha opptrådt illojalt (+)
Analyse
1 700 færre boliger på Skøyen (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Veidekke vurderer å selge eiendomsdelen (+)
Transaksjoner
Aspelin Ramm tar ned risikoen i rehabilitering
Tech
Fra gammel industri til næringspark og boliger (+)
Bolig
Ny sjef i Vestaksen
Karriere

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.