Utvikling

Vil bygge en ny bydel med 40.000 kvadratmeter

Grim Eiendom og Norgesgruppen skal utvikle et fremtidig og urbant storkvartal ved å kombinere bolig, næring og handel.

NYTT: Grim Torv skal utvikles til en moderne bydel. Ill.: LINK arkitektur og Multiconsult Kristiansand
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Grim Torv ligger mellom to innfartsveier til Kristiansand, en kilometer øst for Kvadraturen. I dag står det et utdatert butikksenter der, omringet av en parkeringsplass og noen gamle bygninger inkludert de fredede mursteinsbygningene etter Christiansands Møller. Utviklerne ser for seg 40.000 kvadratmeter bebyggelse i opptil ti etasjer, fordelt på 25.000 kvadratmeter til 300 boliger og 15.000 kvadratmeter til handel, kontor og næring. All parkering skal skje i kjelleren og det skal bygges en barnehage der.

LES OGSÅ: 109 leiligheter for 500 millioner

LINK arkitektur ved Team Urban og Multiconsult Kristiansand vant for en stund siden oppdraget med å utarbeide en mulighetsstudie for prosjektet.

– Grim Torv er innrammet av blandet bebyggelse. Det legges til rette for en urban og aktiv livsstil ved å koble kvartalet til turstier, idrettsanlegg, rekreasjon, gang- og sykkelveier, og kollektivtransport. En viktig utfordring er å tilrettelegge for uhindret flyt for gående og syklende gjennom kvartalet. På denne måten skal storkvartalet bli et naturlig bydelssentrum, skriver de blant annet.

– Vi har nå sendt kommunen det første utkastet til detaljreguleringsplanen, som forhåpentligvis blir behandlet før jul. Går alt etter planen kan vi komme i gang med bygging om et par, tre år, sier Daniel Svendsen i Grim Eiendom.

Nøyaktig hvordan nye Grim Torv blir er ikke fastsatt, blant annet ser utviklerne på litt ulike boligkonsepter.

LES OGSÅ: River butikksenteret for å bygge boliger

– Det er behov for leiligheter i denne bydelen som er et områdesentrum i kommuneplanen, men vi vil ha inn flere enn bare seniorer. Derfor ser vi på flere boligkonsepter med blant annet rekkehus for barnefamilier i de to første etasjene og ordinære leiligheter over der. Med nærhet til turområder, idrettsanlegg og skoler har vi tro på den bredden. Dessuten er det bare ti minutter å gå til sentrum derfra, påpeker han.

Bygningene etter Mølla er 5.000 kvadratmeter store og skal fylles med kontorer og servering. I tillegg skal det bygges 10.000 nye kvadratmeter til næring og butikker på gateplan.

Hva herligheten kommer til koste har Svendsen ingen mening om på dette tidspunktet.

Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt
Slukte BN Bolig
Aktuelt
130 mill for snaut 5.000 m2 (+)
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Markedet for næringseiendom: – Det er gasspedalen gjennom gulvet
Analyse
Skogluft vil revolusjonere kontoret
Play
Utleiers ABC – del 23 – Fraflytting
Juss
Endelig økte eiendomsverdier for Thon
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.