Bolig

Solon vil bygge på Ulsrud

Prosjektet omfatter 29 boenheter fordelt på rekkehus og tomannsboliger.

4 800 KVM: Boligene planlegges med et samlet bruksareal på 4 800 kvadratmeter Ill: A-lab
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ulsrud Boligutvikling AS, som er eid av Solon Bolig, har kjøpt fire eiendommer på Ulsrud for å transformere dem til et stasjonsnært boligområde. Hensikten med planen er å legge rammer for et bomiljø med fokus på familieboliger tett på eksisterende infrastruktur, og med gode, skjermede utearealer som tilrettelegger for opphold og aktivitet.

Planområdet, som er på 9,6 dekar, er i hovedsak ubebygget. Der ønsker Solon Bolig å oppføre 29 boliger med et samlet bruksareal på 4 800 kvadratmeter.

– Planforslaget tilrettelegger for ny boligbebyggelse i form av rekkehus og tomannsboliger, samt etablering av offentlig sykkel- og gangvei mellom Knut Valstads vei og Ulsrudveien. I tillegg sikres det etablering av lekeplass og uteoppholdsareal syd i planområdet med tilgang for tilliggende eiendommer, skriver fagkyndig A-lab i planforslaget.

Les også: Selger flere boliger

Det skal bygges romslige familieboliger med inngang og privat uteopphold på terreng, samt mulighet for takterrasser. For å sikre gode lysforhold i boligene tillates det ikke ensidig orienterte boliger mot nord.

– Alle boenheter er sikret en stille side, og minimum 50 prosent av rom med støyfølsomt bruk skal vende mot stille side. Alle boliger er sikret privat uteareal på stille side, heter det planforslaget, hvor det også poengteres at planområdet «er noe støyeksponert».

Planen skal sikre boenheter som i utforming og størrelse er tilpasset familier. Det tillates ikke mindre boenheter enn 35 kvadratmeter.

– Planforslaget legger opp til moderat utnyttelse og høyder i form av rekkehus og tomannsboliger i et område med nærhet til både kollektivtransport og marka. En utvikling av området vil i stor grad være en konsolidering eller videreutvikling av et allerede etablert boligområde, skriver A-lab.


Se også Estate Play med Solon-sjef Stig Bech forteller om hvorfor Solon Eiendom oppnår høyere salgspriser enn andre i områdene deres:

Ny regionleder i Oslo
Karriere
709 millioner i driftsresultat
Aktuelt
Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.