ATTRAKTIVT: Uteområder skal utvikles «til å bli et attraktivt område for rekreasjon og lek med sterk tilknytning til Akerselva». Ill: Mer Arkitektur

Vil ha boliger og park i Nydalen

Norwegian Property ønsker å utvikle to naboeiendommer i Nydalen til boliger med park.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Norwegian Property har Mer Arkitektur bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Nydalsveien 15 og 17 i Nydalen. Planområdet er på 6,4 dekar.

– Hensikten er å utvikle eiendommen til bolig og utvidelse av grøntområde/park langs Akerselva. Eksisterende bevaringsverdig bebyggelse bevares, mens hall i Nydalsveien 17 rives, skriver arkitektselskapet i bestillingen.

Bruttoarealet for eksisterende bebyggelse er på 5 396 kvadratmeter, mens arealet for ny og eksisterende bebyggelse er foreslått til 12 800 kvadratmeter. Av dette skal 8 150 kvadratmeter avsettes til boligformål, nærmere bestemt 105 boenheter.

Les også: Arne Blystad skal bygge rett ved T-banen

I en mulighetsstudie som arkitektselskapet har utarbeidet for Norwegian Property foreslås eksisterende bygg i Nydalsveien 15 konvertert til bolig/studentboliger eller kontor (som i dag), i tillegg til bevertning/ næring/ kultur mm. I tillegg kommer et påbygg, samtidig som deler av bygget rives. Videre ønskes altså bebyggelsen i Nydalsveien 17 revet.

Ifølge mulighetsstudien skal uteområder utvikles «til å bli et attraktivt område for rekreasjon og lek med sterk tilknytning til Akerselva».

– Bygg mot nord erstattes med park, og parkdraget langs elva utvides/forsterkes. Bevaringsverdig fasade mot ny park synliggjøres. Parkeringsplass mot syd bebygges, og nytt byrom knytter an til turdrag langs Akerselva og tilliggende gater/busstopp, heter det i mulighetsstudien.

Miljø og ombruk får stadig mer oppmerksomhet. Se hvordan Resirqel har posisjonert seg i dette markedet på Estate Play her:

Powered by Labrador CMS