Utvikling

Ber om å få bygge på en femte etasje

MF Vitenskapelig høyskole ønsker å utrede muligheten for å bygge på en femte etasje på sitt bygg i Gydas vei 4 på Majorstuen.

NY ETASJE: MF-bygget ble oppført i 1972, og kan nå få en ny etasje. Foto: Google Street View
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

På vegne av MF Vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn (tidligere Det teologiske menighetsfakultet) har Multiconsult Norge bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Gydas vei 4. Dagens bygg har fire etasjer og et overliggende ventilasjonspåbygg.

Les også: Vil rive bensinstasjon for å bygge dette

Høyskolen ønsker å få avklart hvilke forutsetninger som må legges til grunn i den videre utredningen for å få bygge på en femte etasje.

– Det kan gis unntak fra krav om detaljregulering for oppføring av påbygg for tomteareal under 1 500 kvadratmeter. Tomten er større enn dette, men er kun bebygget av dette bygget, skriver Multiconsult i henvendelsen til PBE, og ber om å få avklart «om bebyggelsesplan / detaljregulering vil være aktuelt for denne eiendommen / bygget, og om vi kan søke om dispensasjon fra disse kravene».

Bygget i Gydas vei 4 ble oppført i 1972.

Les også: Vil utvikle på Helsfyr

MF vitenskapelig høyskole er en akkreditert, vitenskapelig høyskole. Den ble stiftet i 1907 som en uavhengig teologisk institusjon på universitetsnivå, og er Norges største tilbyder av teologisk utdanning og forskning. MF har ca. 110 ansatte, 1 300 studenter og ca. 60 på doktorgradsprogrammet (ph.d.).

 

Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Bunnen nådd for bankmarginene
Aktuelt
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Omkamp i lagmannsretten om erstatning ved ekspropriasjon
Juss
Kjøpte for 125 mill. (+)
Transaksjoner
Høyest leieprisøkning i Oslo
Aktuelt
Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse