Utvikling

Høye forventninger til KLPs flerbrukshus

Kritikere mener bydelen Ørestad som utvikles ved Kastrup har for lite byliv. Det akter KLP å gjøre noe med.

BYLIV: KLPs nye kontorbygg skal bidra til et bedre byliv på Ørestad.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

KLP Eiendom åpner snart et 65.000 kvadratmeter stort flerbrukshus på Kay Fiskers Plads midt i den nye bydelen Ørestad i København. I sommer har bydelen blitt kritisert for å ha for lite byliv, men det norske selskapet tror småbutikkene i bygget deres vil endre på dette. 

– Vi tror at selskaper og ansatte vil ha bekvemmelighet. Det må være enkelt og praktisk å gå på jobb, og integreringen mellom arbeid og privatliv kommer til å bli sterkere. Vi må kunne belønne dette med tilbud i bygget. Med kontor i indre by har du alt du trenger rett rundt hjørnet, i den nye byen må vi bygge dette fra grunnen av, sier administrerende direktør Søren Risager Hansen.

LES OGSÅ: Bygger for en milliard kroner

Småbedrifter, kiosker og småbutikker er sjelden vare i mange nye bydeler.

– Vi kompenserer for dette ved å tilby attraktive tjenester, restauranter og butikker i første etasje både for de ansatte og publikum. Disse tilbudene gir Ørestad et nytt, fleksibelt og innbydende bygg, sier Risager Hansen.

KLPs nybygg som skal romme 3.000 arbeidsplasser får også et fleksibelt co-workingområde. 

– Mange selskaper ønsker å ha sitte eget, men samtidig være en del av et miljø. Derfor tilbyr vi allerede i våre eksisterende eiendommer i Ørestad det vi kaller new corporate community, som i det nye bygget kan skaleres i takt med etterspørselen, påpeker han. 

LES OGSÅ: Doblet eiendomsverdiene 

For å gjøre bygningen så fleksibel som mulig integrerer KLP flere proptech-løsninger i interiøret for å sikre en stabil og effektiv drift og forbedre brukeropplevelsen.

– Vi er bevisste mulighetene i proptech og ser etter ting som kan gi verdi og mening for kunden, som styring av inneklima, sikkerhet, veifinning og enkel tilgang til eiendommens fasiliteter og tjenester, poengterer han.

Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Bunnen nådd for bankmarginene
Aktuelt
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Omkamp i lagmannsretten om erstatning ved ekspropriasjon
Juss
Kjøpte for 125 mill. (+)
Transaksjoner
Høyest leieprisøkning i Oslo
Aktuelt
Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse