FINLAND: Stordalen utvider nå med kjøp i Finland. Matthew Shaw

Stordalen: En av mine viktigste dealer

Nordic Choice Hotels tar over den finske hotellgruppen Kämp Collection Hotels.

Publisert Sist oppdatert

Den finske hotellkjeden består av elleve hoteller og er markedsleder i luksus- og livsstilsegmentet i Finland, ifølge en pressemelding.

– Kjøpet av er en milepæl for både selskapet og meg selv, og en av de viktigste dealene jeg har gjort i hotellbransjen. Vi skal være et nordisk hotellkonsern, og som ny eier av Kämp Collection Hotels blir vi for alvor en viktig nordisk spiller, sier Petter A. Stordalen.

LES OGSÅ: Ragdes geniale hotelldeal

Historien startet i 1887 da grunnlegger Carl Kämp bygde Grand Hotel i Helsinki, som i dag heter Kämp Hotel og er Finlands mest kjente hotell. I dag inkluderer kjeden blant annet Kämp, St. George, GLO Hotels, Hotel Fabian og Klaus K. I tillegg driver de noen av Finlands mest kjente restauranter. I 2019 har selskapet mål om å omsette for 100 millioner euro.

– I 2016 åpnet vi våre første to hoteller i Finland, og i 2016 ble hotellet F6 i Helsinki også del av porteføljen. Med over 200 hoteller på over 100 destinasjoner, er ambisjonen å bli det beste hotellselskapet i Norden. Ekspansjonen i Finland er derfor et viktig strategisk steg for konsernet. Luksus- og livsstilsegmentet i hotellbransjen vokser globalt, og nå styrker vi vårt tilbud av premiumhoteller i Norden, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice.

LES OGSÅ: Amerikadrømmen kostet skjorta og mer enn det

– Stordalen har vist en imponerende evne til å bygge sterke selvstendige merkevarer. Vi er overbevist om at kjeden er en utmerket match for oss, sier Kämp-direktør Laura Tarkka.

Hotellkjøpet skal godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland i løpet av høsten 2019.

Petter Stordalen har sikret seg en rekke hoteller rundt Oslo S. Hør Stordalen prate om området på Estate Play:

Powered by Labrador CMS