Bolig

Boligleieprisene steg i andre kvartal

Leieprisene for boliger steg med 2 prosent i de store byene i andre kvartal i år.

MODERAT STIGNING: Adm. direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge melder om moderat stigning i leieprisene for bolig.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det viser tallene fra Eiendom Norges utleieboligstatistikk. Dermed har leieprisene steget med 2,7 prosent det siste året.

– Storbyindeksen viser at leieprisene stiger i et moderat tempo. Leieprisene har vokst svakt i alle byene det siste året med unntak av Stavanger/Sandnes, hvor utviklingen har vært flat, sier adm. direktør Christian Vammervold Dreyer.

Den høyeste økningen i leieprisene i andre kvartal var i Bergen, Trondheim og Oslo, med henholdsvis 6,3 prosent, 2,3 prosent og 2,0 prosent. Leieprisene sank med 5,7 prosent Stavanger/Sandnes.

– Statistikken viser at leieprisene i Bergen svinger gjennom året, samtidig som selve leieprisnivået over tid har vært stabilt. I Stavanger derimot har leieprisene falt kraftig fra 2014 til 2016 parallelt med oljebremsen. Siden har prisene tatt seg noe opp. Etter en sterk oppgang i første kvartal faller leieprisene i Stavanger igjen i andre kvartal, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Antall boliger til leie på FINN.no i de store byene ved inngangen til tredje kvartal er 3309. Av disse er 1539 i Oslo, 760 i Bergen, 474 i Trondheim og 536 i Stavanger/Sandnes.

– Utbudet av boliger for leie er stabilt sammenlignet med forrige kvartal. I august er det studiestart på landets studiesteder, og mange av landets studenter vil nå finne seg et sted å bo. Vi forventer derfor at antall boliger til leie på FINN vil å øke markant inn i tredje kvartal, sier Dreyer.

– Omsetningen falt etter bilfritt byliv
Aktuelt
Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Starter med produktdesign for ombruk
Aktuelt
Nord-Norges største prosjekt (+)
Utvikling
Vil bygge en ny bydel med 40.000 kvadratmeter
Utvikling
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.