Aktuelt

Flere hotellrom ga smell i Oslo

Økt hotellkapasitet i hovedstaden bidro til at Oslo-hotellene både fikk lavere belegg og lavere rompriser.

BEDRE UTENFOR OSLO: Peter Wiederstrøm melder om økning for flere av hotellene i de øvrige storbyene enn Oslo. Foto: Agnete Brun
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i en fersk rapport fra hotellrådgivningsselskapet Wiederstrøm Hotel Consulting, som har analysert tallene fra Benchmarkingt Alliance. I Oslo falt losjiinntektene eks mva per solgte rom (med Fornebu) fra 972 kroner i juli i 2018 til 938 kroner i juli i år. Rombelegget falt fra 72,9 prosent i fjor til 66,9 prosent i år.

– Oslo fikk merke de store kapasitetsøkningene, sier Peter Wiederstrøm i en kommentar.

På Gardermoen steg losjiinntektene med 6,5 prosent til 730 kroner, til tross for at rombelegget falt med 1,5 prosent til 64,7 prosent.

Hotellene i Trondheim kunne juble over at losjiinntektene økte med hele 18,7 prosent til 864 kroner. Rombelegget var opp fra 63,4 til 65,6 prosent. I Bergen økte rombelegget fra 74,9 prosent til 77,5 prosent. Losjiinntektene økte fra 987 kroner til 991 kroner. I Stavanger var losjiinntektene 770 kroner, noe som var en økning fra 733 kroner i juli i fjor. Rombelegget økte fra 53,6 til 58,8 prosent.

Kristiansand ble den store hotellvinneren med losjiinntekter på 1502 kroner per solgte rom og en økning i rombelegg fra 77,6 til 87,5 prosent.


Petter Stordalen har sikret seg en rekke hoteller rett ved Oslo S. Til Estate Play forteller han hvorfor han tror på området:

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig