Aktuelt

Flere hotellrom ga smell i Oslo

Økt hotellkapasitet i hovedstaden bidro til at Oslo-hotellene både fikk lavere belegg og lavere rompriser.

BEDRE UTENFOR OSLO: Peter Wiederstrøm melder om økning for flere av hotellene i de øvrige storbyene enn Oslo. Foto: Agnete Brun
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i en fersk rapport fra hotellrådgivningsselskapet Wiederstrøm Hotel Consulting, som har analysert tallene fra Benchmarkingt Alliance. I Oslo falt losjiinntektene eks mva per solgte rom (med Fornebu) fra 972 kroner i juli i 2018 til 938 kroner i juli i år. Rombelegget falt fra 72,9 prosent i fjor til 66,9 prosent i år.

– Oslo fikk merke de store kapasitetsøkningene, sier Peter Wiederstrøm i en kommentar.

På Gardermoen steg losjiinntektene med 6,5 prosent til 730 kroner, til tross for at rombelegget falt med 1,5 prosent til 64,7 prosent.

Hotellene i Trondheim kunne juble over at losjiinntektene økte med hele 18,7 prosent til 864 kroner. Rombelegget var opp fra 63,4 til 65,6 prosent. I Bergen økte rombelegget fra 74,9 prosent til 77,5 prosent. Losjiinntektene økte fra 987 kroner til 991 kroner. I Stavanger var losjiinntektene 770 kroner, noe som var en økning fra 733 kroner i juli i fjor. Rombelegget økte fra 53,6 til 58,8 prosent.

Kristiansand ble den store hotellvinneren med losjiinntekter på 1502 kroner per solgte rom og en økning i rombelegg fra 77,6 til 87,5 prosent.


Petter Stordalen har sikret seg en rekke hoteller rett ved Oslo S. Til Estate Play forteller han hvorfor han tror på området:

Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Vil bygge boliglåve med 19 enheter
Bolig
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Nord-Norges største prosjekt (+)
Utvikling
Vil bygge en ny bydel med 40.000 kvadratmeter
Utvikling
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Vil bygge boliger midt i sommerparadiset (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.