Aktuelt

Festen over for Entra-aksjen

DNB Markets ser begrenset vekst for Entra frem til 2022.

2021: Inntil Entras prosjekter i Universitetsgata står ferdig, er det få kurstriggere for Entra-aksjen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i en analyse som ble sluppet etter at Entra la frem tallene for andre kvartal. «Mens resultatet fra driften i andre kvartal var på linje med våre estimater, har vi kuttet våre anslag etter selskapets guiding av leieinntekter. Transaksjoner reduserer leieinntektene mer enn vi hadde ventet», skriver DNB Markets i analysen.

Meglerhuset viser til at det ikke fullføres noen store utviklingsprosjekter før i fjerde kvartal i 2021. «Selskapet ga en detaljert oversikt over forventet leieinntekter de neste fem kvartaler (guiding basert på alt som er rapportert) som indikerer leieinntekter på 2,345 milliarder kroner i 2020. Dette var lavere enn vi ventet (selv om det også inkluderte salget av Kristian Augusts gate 23 den 30 juni). På grunn av disse transaksjonene og oppdaterte selskapsdata, har vi kuttet våre anslag for 2020 og 2021», skriver DNB Markets i analysen.

DNB Markets opprettholder hold-anbefalingen på aksjen, men øker kursmålet fra 136 til 129 kroner. Meglerhuset mener Entra mangler kurstriggere på kort sikt. «Men på grunn av at vi ikke lenger forventer stigende yield som følge av redusert markedsleie, har vi økt vårt kursmål til 136», skriver DNB Markets videre.

Boligprosjekt falt i fisk for Alf-Inge Håland (+)
Analyse
Vil bygge boliglåve med 19 enheter
Bolig
Aberdeen kjøpte sentrumseiendom (+)
Transaksjoner
Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Nord-Norges største prosjekt (+)
Utvikling
Vil bygge en ny bydel med 40.000 kvadratmeter
Utvikling
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Vil bygge boliger midt i sommerparadiset (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.