Aktuelt

Festen over for Entra-aksjen

DNB Markets ser begrenset vekst for Entra frem til 2022.

2021: Inntil Entras prosjekter i Universitetsgata står ferdig, er det få kurstriggere for Entra-aksjen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i en analyse som ble sluppet etter at Entra la frem tallene for andre kvartal. «Mens resultatet fra driften i andre kvartal var på linje med våre estimater, har vi kuttet våre anslag etter selskapets guiding av leieinntekter. Transaksjoner reduserer leieinntektene mer enn vi hadde ventet», skriver DNB Markets i analysen.

Meglerhuset viser til at det ikke fullføres noen store utviklingsprosjekter før i fjerde kvartal i 2021. «Selskapet ga en detaljert oversikt over forventet leieinntekter de neste fem kvartaler (guiding basert på alt som er rapportert) som indikerer leieinntekter på 2,345 milliarder kroner i 2020. Dette var lavere enn vi ventet (selv om det også inkluderte salget av Kristian Augusts gate 23 den 30 juni). På grunn av disse transaksjonene og oppdaterte selskapsdata, har vi kuttet våre anslag for 2020 og 2021», skriver DNB Markets i analysen.

DNB Markets opprettholder hold-anbefalingen på aksjen, men øker kursmålet fra 136 til 129 kroner. Meglerhuset mener Entra mangler kurstriggere på kort sikt. «Men på grunn av at vi ikke lenger forventer stigende yield som følge av redusert markedsleie, har vi økt vårt kursmål til 136», skriver DNB Markets videre.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig