SUKSESS: Ledaal Park i Stavanger er nå under full utvikling. Ill.: Base Property

Bedring på 50 mill. for Base Gruppen

2018 var et godt år for konsernet Base Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Konsernregnskapet til Base Gruppen viser et overskudd på 5,1 millioner kroner for 2018. Dette er en resultatforbedring på nærmere 50 millioner kroner i forhold til 2017. Omsetningen på 103 millioner kommer hovedsakelig fra eiendomsprosjekter innen næring og bolig, samt fra salg av private helsetjenester via datterselskapet Abri Dialogue, melder selskapet.

LES OGSÅ: Bygger 1000 boliger i den nye bydelen

– Base Gruppen har solgt deler av sin aksjebeholdning i det amerikanske finansselskapet B. Riley Financial. Totalt er det solgt aksjer for i underkant av 20 millioner kroner. Konsernet har betalt i underkant av 100 millioner i gjeld i løpet av 2018, og egenkapital ved årsskiftet var 113 millioner kroner med betydelige merverdier knyttet til den verdijusterte egenkapitalen, påpeker informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson.

Base Bolig eies pr 31.12.2018 med 49 prosent av Base Gruppen. Base Bolig-konsernet har hatt et godt år i 2018 med et overskudd på 32,6 millioner. Selskapet vokser  og i juni 2019 er det gjennomført en større emisjon for å legge til rette for ytterligere ekspansjon.

LES OGSÅ: Millionene renner inn

– Det er stor aktivitet i Base Bolig og prosjekter som Ledaal Park, Ovalen Sandnes og Sentrumsparken i Randaberg er under full utbygging, med første ferdigstillelse i løpet av 2019, sier Einarsson bant annet.

Base Property har et overskudd på 9,4 millioner kroner i 2018. Resultatet kommer hovedsakelig fra salg av ferdigstilte prosjekter som  hovedsakelig er organisert i egne datterselskaper. Konsernet har flere prosjekter under utvikling, blant annet høyhuset i Knud Holms gate 8 i Stavanger sentrum, partnerskapet i Paradis og utviklingen av tidligere Sandnes rådhus til helsepark.

Base Gruppen har prosjekter under bygging for nærmere 1 milliard kroner i 2019.

Powered by Labrador CMS