Aktuelt

Bedring på 50 mill. for Base Gruppen

2018 var et godt år for konsernet Base Gruppen.

SUKSESS: Ledaal Park i Stavanger er nå under full utvikling. Ill.: Base Property
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Konsernregnskapet til Base Gruppen viser et overskudd på 5,1 millioner kroner for 2018. Dette er en resultatforbedring på nærmere 50 millioner kroner i forhold til 2017. Omsetningen på 103 millioner kommer hovedsakelig fra eiendomsprosjekter innen næring og bolig, samt fra salg av private helsetjenester via datterselskapet Abri Dialogue, melder selskapet.

LES OGSÅ: Bygger 1000 boliger i den nye bydelen

– Base Gruppen har solgt deler av sin aksjebeholdning i det amerikanske finansselskapet B. Riley Financial. Totalt er det solgt aksjer for i underkant av 20 millioner kroner. Konsernet har betalt i underkant av 100 millioner i gjeld i løpet av 2018, og egenkapital ved årsskiftet var 113 millioner kroner med betydelige merverdier knyttet til den verdijusterte egenkapitalen, påpeker informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson.

Base Bolig eies pr 31.12.2018 med 49 prosent av Base Gruppen. Base Bolig-konsernet har hatt et godt år i 2018 med et overskudd på 32,6 millioner. Selskapet vokser  og i juni 2019 er det gjennomført en større emisjon for å legge til rette for ytterligere ekspansjon.

LES OGSÅ: Millionene renner inn

– Det er stor aktivitet i Base Bolig og prosjekter som Ledaal Park, Ovalen Sandnes og Sentrumsparken i Randaberg er under full utbygging, med første ferdigstillelse i løpet av 2019, sier Einarsson bant annet.

Base Property har et overskudd på 9,4 millioner kroner i 2018. Resultatet kommer hovedsakelig fra salg av ferdigstilte prosjekter som  hovedsakelig er organisert i egne datterselskaper. Konsernet har flere prosjekter under utvikling, blant annet høyhuset i Knud Holms gate 8 i Stavanger sentrum, partnerskapet i Paradis og utviklingen av tidligere Sandnes rådhus til helsepark.

Base Gruppen har prosjekter under bygging for nærmere 1 milliard kroner i 2019.

Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Har milliardene – jakter partnere
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Syndikatene kjøper mest og nå kommer livselskapene
Transaksjoner
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig
Realkapital Investor går for nybygg i Ski (+)
Utvikling
Stor interesse for å bo i kontorbygg (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.