Nyheter

Signerte leieavtaler for 54 millioner i Q2

Resultat før skatt var på 304,7 millioner kroner, 57 millioner kroner mer enn i andre kvartal i fjor.

1,5 MRD: Norwegian Property har sikret lån med pant i Kaibygg 1. Foto: Google
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Norwegian Property har lagt bak seg et meget godt kvartal med tanke på antall signerte leieavtaler – både nye og fornyede. Vi har inngått leieavtaler med en total årlig leie på 54 millioner kroner. Dette understreker aktiviteten i hele vår organisasjon, påpeker administrerende direktør Bent Oustad.

LES OGSÅ: Millionene renner inn fra automatene

Samlede leieinntekter var 179,2 millioner i andre kvartal, noe som like for like representerer en økning på ni millioner fra samme kvartal i fjor. Resultat før skatt og verdiendringer var 75 millioner, sammenlignet med 84,3 millioner for tilsvarende periode i fjor.

– Endringen skyldes hovedsakelig salg av eiendommer på Skøyen og i Stavanger, heter det i kvartalsrapporten.

Resultat før skatt var 304,7 millioner, opp 57 millioner fra samme periode i fjor. Etter en økning i avsetningen for utsatt skatt med 64,4 millioner ble periodens overskudd 240,3 millioner. Dette medførte et ordinært resultat per aksje på 45 øre.

LES OGSÅ: Tettere, høyere, mindre. Det er fremtiden 

Selskapet inngikk nye leiekontrakter og forlengelse av tidligere avtaler for 54 millioner kroner i andre kvartal 2019. Det har dessuten refinansiert 1,5 milliarder kroner av gjenstående bankgjeld med tre nye obligasjonsavtaler og ett nytt bilateralt banklån. Alle lån er sikret med pant i Kaibygning 1 på Aker Brygge, noe som har bidratt til reduserte lånemarginer og økt varighet av låneporteføljen.

Styret har vedtatt et utbytte på 7 øre per aksje for andre kvartal.

Dramatisk vending for Blystad-prosjekt
Utvikling
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
Oppkjøp skaper nordisk gigant
Transaksjoner
Ny utleiesjef i Höegh Eiendom
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Reitan stakk av med Energiprisen
Tech
Bonum tilkjent erstatning etter smell i luksusprosjekt (+)
Analyse
Gir ikke opp Aker BP
Aktuelt
Slukte BN Bolig
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.