Utvikling

Hotellet må vike for noe mer

Flere år på overtid skal sentrumstomta endelig bebygges, men ikke som opprinnelig planlagt.

HOTELL: Tilbake i 2014 var planen å bygge et hotell på tomta, slik blir det ikke. Ill.: Link Arkitektur
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Familieselskapet Aton eier ei utgravd tomt i Tanke Svilands gate like ved konserthuset i Stavanger. I flere år var det snakk om å bygge et hotell der, men siden har ingenting skjedd.

Nå har Aton fått med seg Base Property og snakker om et kombiprosjektet på 22.000-24.000 kvadratmeter. Planen er å innlede en reguleringsplan i høst, målet er byggestart høsten 2020, melder Base Propety på sin nettside.

LES OGSÅ: Utvider hotellet nok en gang

– Det er veldig kjekt at vi har fått med en samarbeidspartner som Base Property i dette prosjektet. De er kjent for å være framoverlente aktører i bransjen, sier Tommy Madland i Aton.

Base Property tok i fjor høst kontakt med Aton for å få til et samarbeid om utvikling av tomta. Det kan bli en kombinasjon av næring, kontor, bolig og hotell.

– I Stavanger sentrum er det ikke mange gjenstående tomter som man kan bygge stort på. Det er egentlig bare på Nytorget, Stavanger stasjon og her. Derfor er dette et interessant prosjekt for oss. Vi mener at sentrum tåler flere kontorarbeidsplasser. Derfor legger vi inn en vesentlig del kontor i dette prosjektet, sier daglig leder Alfred Ydstebø i Base Property.

LES OGSÅ: Den dyreste leiligheten i regionen noensinne

– Vi måtte legge det prosjektet på is på grunn av omstendigheter utenfor vår kontroll, blant annet nedgangen i oljeprisen i 2015. Nå er planen å utvikle eiendommen sammen med Base Property. Samtidig ligger jo fortsatt hotellplanene klare, så de kan plukkes fram igjen om situasjonen skulle endre seg, sier Madland.

Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Nå skal eiendomsbransjen Yte
Aktuelt
Vant Aspelin Ramm-prisen
Aktuelt
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss
Ukens profil: Var keeper for Odd i 15 år (+)
Karriere
Kremleiligheter i havgapet (+)
Utvikling