Nyheter

Nå skal det avgjøres hvordan Sukkerbiten blir

Hav Eiendom har fått 98 forslag i arkitektkonkurransen for det nye Fotografihuset på Sukkerbiten i Bjørvika.

SUKKERBITEN: Dert har kommet inn 98 forslag i arkitektkonkurransen for det nye Fotografihuset på Sukkerbiten i Bjørvika. Foto: Hav Eiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I sommer kan publikum se arkitektenes forslag på en utstilling som åpner på Sukkerbiten onsdag, ifølge en pressemelding.

– Det har vært stort engasjement rundt bruken av Sukkerbiten, og vi viser derfor alle forslagene i en utstilling som er åpen for publikum  hele sommeren. Vi håper mange tar turen, sier administrerende direktør Kjell Kalland i Hav Eiendom.

De og Fotografihuset ønsker seg et lite og elegant bygg som kan passe inn og berike området, med åpne og tilgjengelige grøntområder for alle. Fotografihuset skal etter planen stå ferdig i 2023.

– Dette skal bli en verdensarena for fotografi og bidra til et levende og tilgjengelig Bjørvika. Vi har ambisjoner om 250.000 besøkende i året, og inspirasjonen er blant annet hentet fra det populære Fotografiska i Stockholm. Vi ønsker et bygg som kan løfte fotografi som kunstform og berike området, sier daglig leder Erling Johansen i Fotografihuset.

Hav Eiendom samarbeider med Norske arkitekters landsforbund og Fotografihuset om arkitektkonkurransen som avgjør hvordan bygget blir. Det ferdige bygget vil utgjøre en tredjedel av tomta, og området skal være grønt og tilgjengelig for alle. Hav Eiendom planlegger også et atkomstsenter med kiosk og kafé på nabotomta Bjørvikautstikkeren. Hit legges også servicefunksjonene for den planlagte badestranden på nesten 100 meter. Etter Bjørvikautbyggingen er ferdig er det minst fem forskjellige badesteder i området.

Høyest leieprisøkning i Oslo
Aktuelt
Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse
Gevinst på 100 millioner (+)
Transaksjoner
Bygger 168 leiligheter for OBOS
Bolig
Sier nei til «nedbygging av Oslo S»
Utvikling
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Boligpåbygg ble mareritt (+)
Juss
Oslo kan få folkepark i Bestumkilen
Utvikling
Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling