Aktuelt

Bærekraft i alle kanaler

Ferd Eiendom utvider miljøprofilen fra bolig til hele eiendomsporteføljen ved å signere strakstiltakene for eiendomsselskap i Eiendomssektorens veikart mot 2050, ifølge en pressemelding fra Ferd Eiendom, Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom.

MILJØ: Ferd Eiendom signerer ti strakstiltak for eiendomsselskap. F.v: Eiendomssjef Jarle Mork, daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev, direktør i Ferd Eiendom Carl Brynjulfsen og utviklingsdirektør Knut M. Tolo.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi ønsker å stå tydelig frem med våre miljøambisjoner, sier direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom.

LES OGSÅ: Bystyret fjernet 16 leiligheter https://www.estatenyheter.no/2019/06/20/neptune-mistet-16-leiligheter-i-bystyret/

Ved å signere også 10 strakstiltak for eiendomsselskap forplikter selskapet seg til at det bygges og driftes grønt også i næringsbyggene deres. Ferd har tidligere forpliktet seg til ti strakstiltak for boligutviklere. De har 200.000 kvadratmeter bygningsmasse, og ytterligere potensial for 500.000 kvadratmeter bygningsmasse på egne ubebygde tomter. Miljøforpliktelsen vil derfor ha stor betydning for samfunnet.

– Vi gratulerer Ferd med å ta skrittet fullt ut med høye miljøambisjoner for alle sine prosjekter, sier daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse.

– I tillegg til boliger, har Ferd gode kontorlokaler som på Asker Tek og spennende prosjekter med næringspark på Gardermoen og på Vestby. Miljøforpliktelsen er viktig fordi de nettopp skaper steder der folk jobber, lever og bor, understreker administrerende direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom.

LES OGSÅ: Bygger med moduler for 100 millioner https://www.estatenyheter.no/2019/06/19/moduler-for-100-millioner/

Brynjulfsen forteller at målet er å utvikle gode miljøvennlige prosjekter som, med sin tilpasning til omgivelsene, skal bidra til å etterleve Ferds visjon om å skape varige verdier og sette tydelige spor.

– Ved å være langt fremme når det gjelder vurderingen av prosjektenes miljøbelastning, fokus på riktig innkjøp av bygningsprodukter, bruk av fossilfrie energiløsninger, samt implementering av nye innovative løsninger ønsker vi å ha en positiv påvirkning på fremtidens eiendomsbransje, understreker han.

Bra vekst for Tandberg-brødrene (+)
Analyse
Ukens Profil: – Ser spennende muligheter (+)
Karriere
Solgte til seg selv og solgte unna Thon (+)
Analyse
Her vil Boligbygg Oslo bygge leiligheter
Bolig
Kjepper i hjulet for OBOS-prosjekt (+)
Bolig
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Dyre eiendommer, men fortsatt godt marked
Aktuelt
NCC og Arctic kjøpte på Helsfyr (+)
Transaksjoner
Anonym investor har 40.000 m2 eiendom (+)
Analyse
Tjente 1,7 milliarder
Aktuelt