VINNER: llustrasjon fra arkitektforslaget Vi møtes på kanten, teghnet av de danske arkitektene Urban Power Aps.

Vant konkurransen for Nedre torg

Arkitektkontoret Urban Power Aps i København vant arkitektkonkurransen med forslaget Vi møtes på kanten.

Publisert Sist oppdatert

Utviklingen av Nedre torg i Ski sentrum har kommet et viktig skritt videre med kåringen av hvilket arkitektforslag som får sette størst preg på torget, melder kommunen på sin nettside.

– Det å kåre vinneren av arkitektkonkurransen for Nedre torg er noe vi virkelig har sett frem til. Vi vet og ser at gode møteplasser er viktige for folks liv og helse. Alle innbyggere skal kunne møtes på torget, sa ordfører Hanne Opdan da hun ønsket velkommen til premieseremoni i rådhuset og overrakte 600.000 kroner til vinnerne.

LES OGSÅ: Skal utvikle 70.000 kvadratmeter i Ski

Ski kommune utlyste en åpen arkitektkonkurranse tidligere i år, og fikk inn 32 forslag fra arkitekter med forskjellige ideer til hvordan nedre torg kan fungere og se ut i fremtiden. Innbyggernes ønsker for torget, samlet inn gjennom byutviklingsprosjektet Skiliv i 2017, var en del av grunnlaget for kurransen.

Flere av forslagene ble premiert og kommunen kan dermed hente inn enkelte elementer fra også disse når torget skal bygges.

– Kommunen går nå i dialog med vinnerne og skal inn i en fase med prosjektering. Det vil etter planen skje ting på torget i løpet av neste år, heter det.

Powered by Labrador CMS