Bolig

Slipper 161 nye leiligheter i markedet

I slutten av måneden slipper Skanska sitt nyeste trinn på Ensjø. Her står miljøet i fokus.

SIGNATURBYGG: Tigergården som skal bygges på Ensjø sertifiseres etter den internasjonale bærekraftstandarden BREEAM-NOR. Foto: Skanska
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ensjø Torg er en del av den store forvandlingen av Ensjø fra bilby og industriområde til en levende bydel med boliger og næring – på og rundt T-banestasjonen. Tigergården med 161 leiligheter er det sjette trinnet av i alt sju trinn i dette prosjektet, og det sertifiseres etter den internasjonale bærekraftstandarden BREEAM-NOR. Ambisjonen er å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen.

Totalt bygger Skanska ca 620 boliger og ca 2500 kvadratmeter næring, samt barnehage på Ensjø Torg. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

– Tigergården blir et signaturbygg og har mange flotte og miljøvennlige aspekter ved seg som vi er sikre på at markedet vil ta godt imot. Blant annet har vi lagt stor vekt på takterrasser som skiller seg fra alle andre. Her blir det store grønne takhager der det skal tilrettelegges for å ta vare på det biologiske mangfoldet byen trenger, sier regiondirektør Helen Gåsvik i en pressemelding, og trekker frem blomstereng, urter, gress og dyrkingskasser for beboerne.

– Takhagen skal ha forskjellige soner med ulike aspekter av det grønne, og det blir soner for sosialt liv tilrettelagt med drivhus, utekjøkken, wc og lekeområder samt soner for ro. Leilighetene varierer fra 39 til 124 kvadratmeter. Her skal både småbarnsfamilien, unge mennesker og voksne uten barn kunne finne en bolig for sine behov, påpeker hun.

Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
– Det største boligpotensialet i landet (+)
Utvikling
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Nå skal eiendomsbransjen Yte
Aktuelt
Vant Aspelin Ramm-prisen
Aktuelt
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss