Bolig

Slipper 161 nye leiligheter i markedet

I slutten av måneden slipper Skanska sitt nyeste trinn på Ensjø. Her står miljøet i fokus.

SIGNATURBYGG: Tigergården som skal bygges på Ensjø sertifiseres etter den internasjonale bærekraftstandarden BREEAM-NOR. Foto: Skanska
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ensjø Torg er en del av den store forvandlingen av Ensjø fra bilby og industriområde til en levende bydel med boliger og næring – på og rundt T-banestasjonen. Tigergården med 161 leiligheter er det sjette trinnet av i alt sju trinn i dette prosjektet, og det sertifiseres etter den internasjonale bærekraftstandarden BREEAM-NOR. Ambisjonen er å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen.

Totalt bygger Skanska ca 620 boliger og ca 2500 kvadratmeter næring, samt barnehage på Ensjø Torg. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

– Tigergården blir et signaturbygg og har mange flotte og miljøvennlige aspekter ved seg som vi er sikre på at markedet vil ta godt imot. Blant annet har vi lagt stor vekt på takterrasser som skiller seg fra alle andre. Her blir det store grønne takhager der det skal tilrettelegges for å ta vare på det biologiske mangfoldet byen trenger, sier regiondirektør Helen Gåsvik i en pressemelding, og trekker frem blomstereng, urter, gress og dyrkingskasser for beboerne.

– Takhagen skal ha forskjellige soner med ulike aspekter av det grønne, og det blir soner for sosialt liv tilrettelagt med drivhus, utekjøkken, wc og lekeområder samt soner for ro. Leilighetene varierer fra 39 til 124 kvadratmeter. Her skal både småbarnsfamilien, unge mennesker og voksne uten barn kunne finne en bolig for sine behov, påpeker hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil bli høyest i byen – og gi bort toppen i ti år
Utvikling
Utleiers ABC – Del 8 – Leien
Juss
Unge som tenker nytt: Teknolog gikk for digitale nøkler (+)
Karriere
Løvenskiold kjøpte tomt
Transaksjoner
Føler seg lurt av kommunen
Utvikling
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Toppsjefen går til Statsbygg
Karriere
Moduler for 100 millioner
Aktuelt
Superår for eiendomsrådgiver (+)
Aktuelt
Her kommer 270 000 m2 eiendom
Play