Aktuelt

Nå kommer våre arkitektnaboer fra sør

Danmark er verdenskjent for innovativ arkitektur, og stadig flere danske arkitekter ønsker å delta i norske konkurranser. Blant dem er SKALA Arkitekter.

DANSK: Arkitekt Mette Louise Jepsen er leder for SKALA Arkitekters nye kontor i Oslo. Foto: SKALA
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Firmaet med 30 års erfaring med boliger, skoler og institusjoner, retter de for første gang oppmerksomheten utover landets grenser og har åpnet kontor i Oslo, ifølge en pressemelding.

– Norge er et spennende og stabilt marked som har vært i vekst i mange år. Vi ser mange muligheter her og vi kan blant annet supplere med fremtidssikre skoler som vi har mye erfaring med fra Danmark. Det er selvfølgelig også en fordel at det norske markedet likner det danske med innen konkurranser og reguleringer, sier arkitekt og leder Mette Louise Jepsen.

Hun står i spissen for satsingen og jobber nå sammen med ledelsen om en konkret strategi for vekstplanene i Norge. Hun kan derfor ikke gi eksakte tall på hvor mye de skal investere eller hvor mange de vil ansette.

– Norge kommer til å bli et viktig marked for oss og vi kommer til å satse stort. Vi gjør ikke noe halvhjertet. Derfor blir det selvfølgelig også satt av nødvendige midler til prosjektet, og vi skal ansette så mange at vi for alvor kan etablere oss her, sier Jepsen.

Samtidig søker SKALA Arkitekter samarbeidspartnere i Norge og er nå i dialog med flere potensielle firmaer.

– Vi søker etter samarbeidspartnere hvor vi kan supplere hverandre slik at vi sammen kan by inn på et bredere felt av oppgaver. Samarbeidspartnere kan derfor være både små og mellomstore arkitektkontorer, landskapsarkitekter, ingeniører og entreprenører, understreker hun.

Det norske markedet er ikke helt nytt for SKALA Arkitekter, men det er likevel mange år siden de har hatt prosjekter her. Det seneste var ervervs- og logistikkeiendommer i blant annet Bergen, og de har også laget en innredningsoppgave og fasadeløsning for den danske ambassaden i Oslo. De vil starte med å fokusere på offentlige prosjekter siden de har mest erfaring på dette området, men det betyr ikke at de utelukker private byggherrer. Mette Louise Jepsen er innstilt på at oppstarten Oslo kommer til å ta tid, men forteller at de allerede nå har sendt inn prekvalifikasjoner til nye konkurranser.

– Innen året er omme skal vi ha sikret de første dyktige medarbeiderne, fått gode relasjoner og samarbeidspartnere slik at vi kan få flere gode referanser som kan hjelpe oss med å for alvor skape et gjennombrudd i Norge. Samtidig trekker vi nå på ressurser i Danmark, hvor vi blant annet har fire dyktige norske arkitekter ansatt, og vi er derfor allerede godt i gang, avslutter hun.

Terje Stykkets eiendomssatsning går så det suser (+)
Analyse
Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
– Det største boligpotensialet i landet (+)
Utvikling
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss
Ukens profil: Var keeper for Odd i 15 år (+)
Karriere