Aktuelt

Braathen går for grønt

Braathen Eiendom blir med på strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

GRØNN SATSING: Administrerende direktør Leif Arne Røsnes går i gang med grønne strakstiltak.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Stadig flere eiendomsselskaper tar et forpliktende miljøstandpunkt og blir med på strakstiltakene i veikartet som er utarbeidet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom. Nå starter også Braathen Eiendom arbeidet med strakstiltakene ved å forplikte seg til dem.

– Et avgjørende kriterium som ble utarbeidet når Braathen Eiendom besluttet etablering av ny eiendomsportefølje i 2005, var eierskap til store attraktive kontorbygg med grønn beliggenhet. Grønn beliggenhet ble definert som lokasjoner med umiddelbar nærhet til Nationaltheatret eller Oslo S. Dermed blir det et naturlig valg for de 3500 personene som jobber i byggene våre å velge grønt med tanke på effektivitet og transport, sier administrerende direktør Leif Arne Røsnes.

Han forteller at grønn drift har vært på Braathen Eiendoms dagsorden i mange år. Mye handler ifølge Røsnes om å være tett på byggene og menneskene som bruker byggene, slik at man i fellesskap finner gode, miljøvennlige løsninger.

– Å inngå et enda tettere samarbeid med Grønn Byggallianse vurderes både godt og helt naturlig for oss. De har vært veldig flinke til å bevisstgjøre bransjen og vise vei for hvordan vi selv kan ta samfunnsansvar, sier Røsnes.

Eiendomssektorens veikart mot 2050 inneholder konkrete tiltak som byggeiere kan sette i gang med umiddelbart, for å bidra til at Norge oppfyller våre nasjonale og internasjonale miljømål i 2050. Strakstiltakene for eiendomsselskap omfatter både nybygg og eksisterende bygningsmasse.


Se også Leif Arne Røsnes fortelle om hvordan gårdeiere kan bidra til å øke leietakers verdiskapning her:

Nytt sviende tap for boligutvikler (+)
Analyse
Satser millioner på godt boområde (+)
Bolig
Utleiers ABC – Del 27 – Særlige bestemmelser
Juss
Vika Project Finance kjøpte i Sandvika (+)
Transaksjoner
Selger tomter for 83 millioner kroner (+)
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Eiendomsbransjen uten mål og mening
Play
Vant millionsøksmål etter byggeblemme (+)
Analyse
Usikker fremdrift for 650 nye boliger (+)
Bolig
Advarer norske eiendomsselskaper etter tysk millionbot for brudd på personvern
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.