Aktuelt

Fikk pris for Meierikvartalet

Selskapet fikk nylig pris for beste praksis i prosjektet Meierikvartalet.

PRIS: Kathinka Lien Augustine og Lars Henrik Manengen i Stor Oslo Eiendom fikk nylig pris for beste-praksis. Her sammen med Sverre Tiltnes i Bygg21. Foto: Bygg21
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Tidligere rustet vi oss på å kunne takle alle utfordringer vi erfaringsmessig vet oppstår i byggeprosjekter. På Meierikvartalet sitter alle seg i samme båt. Nå bruker vi energien på å nå samme mål, sier prosjektlederne Kathinka Lien Augustine og Lars Henrik Manengen i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

Selskapet som utvikler prosjektet Meierikvartalet i Lillestrøm med 350 boliger samt næringslokaler sammen med Bunde Bygg og DARK arkitekter, fikk tidligere i uken Bygg21s Beste Praksis-hammer. I begrunnelsen for prisen heter det blant annet:

– Stor-Oslo Eiendom er første byggherre som bruker beste praksis-veilederen «Vi bygger best – med åpenhet og tillit» som kontraktsvedlegg og setter standard for god samhandling. Selskapet jobber systematisk for å øke samhandling og åpenhet gjennom blant annet dialog, felles usikkerhetsstyring, samhandlingsarenaer og samlokalisering. Totalentreprenør og arkitekt gir gode tilbakemeldinger om godt samarbeidsklima, god fremdrift og gode vilkår for verdiskapende prosesser, til nytte for prosjektfellesskapet, den enkelte og sluttbruker.

– Vi er entusiastiske over at beste praksis samhandling blir brukt som kontraktsvedlegg. Veilederen kan med hell brukes i alle typer gjennomføringsmodeller og -metoder. Vi ser frem til at den måten Stor Oslo Eiendom bruker veilederen på blir bransjestandard i alle byggeprosjekter. Det finnes ingen gode grunner for ikke å følge veilederens liste for god samhandling, sier Sverre Tiltnes i Bygg21.


Se Estate Play om hvordan Meierikvartalet fikk bygge 19 etasjer i Lillestrøm:

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig