Aktuelt

Bygger for Vestaksen

Vestaksen Eiendom har engasjert entreprenørselskapet Consto til å bygge 3600 kvadratmeter på Eiker Næringspark. Kontrakten er på drøyt 50 millioner kroner.

AVFALL: Vestaksen Eiendom har hyret Consto til å bygge en omlastingsstasjon for Renovasjonsselskapet for Drammensregionen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Byggingen starter så snart driftstillatelse for bygget foreligger. På taket vil det bli solceller nok til å drifte hele bygningen som Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) skal bruke som omlastningsstasjon. RfD har inngått avtale om å leie bygningen i 20 år, ifølge en pressemelding.

Vestaksen og Consto kjenner hverandre fra før blant annet fra boligprosjektet Dyrmyrskauen på Kongsberg.

– Vi er begge opptatt av at det skal være bærekraft i prosjektene og at det er viktig å velge klimavennlige og eneregieffektive løsninger. Disse momentene får ekstra betydning når det er en virksomhet som RfD som er leietaker. Kontordelen får passivhusstandard, uttaler administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen Eiendom.

Daglig leder Roger Nygård i Consto Øst ser fram til å begynne arbeidet.

– Dette prosjektet føyer seg inn i rekken av interessante oppdrag vi har ferdigstilt og som er under arbeid i regionen. At Vestaksen er så tydelig i sin bestilling av bærekraftige løsninger, passer perfekt inn i vår måte å tenke på. Det er ekstra inspirerende å kunne bidra til å realisere et miljøprosjekt av stor samfunnsmessig betydning, sier han.

RfDs nye omlastingsstasjon blir et moderne, lukket, innendørs avfallsmottak. Husholdningsavfallet blir lastet fra renovasjonsbiler over i større enheter, og deretter fraktet videre for gjenvinning. Selskapet ønsker å ha Norges mest miljøvennlige omlastningsstasjon, og målet er at bygget skal i størst mulig grad være selvforsynt med energi.

– Vi planlegger i tillegg en omlastingsstasjon som skal være til minimal sjenanse for omgivelsene. All omlastning vil derfor foregå innendørs i et lukket bygg, melder RfD.

Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Her er byggebransjens testlab
Play
Her har eierne kuttet leiligheter i to omganger (+)
Bolig
Nytt AKA-kjøp i Sandefjord
Transaksjoner
Åtte av disse leilighetene blir kanskje ikke bygget (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Livet på låven ser ut til å friste
Bolig
Selger tomtene for 3,4 milliarder
Transaksjoner
Milliardprosjekt med 950 boliger (+)
Bolig
SPG kjøper utviklingseiendom i Oslo (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.