AVFALL: Vestaksen Eiendom har hyret Consto til å bygge en omlastingsstasjon for Renovasjonsselskapet for Drammensregionen.

Bygger for Vestaksen

Vestaksen Eiendom har engasjert entreprenørselskapet Consto til å bygge 3600 kvadratmeter på Eiker Næringspark. Kontrakten er på drøyt 50 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Byggingen starter så snart driftstillatelse for bygget foreligger. På taket vil det bli solceller nok til å drifte hele bygningen som Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) skal bruke som omlastningsstasjon. RfD har inngått avtale om å leie bygningen i 20 år, ifølge en pressemelding.

Vestaksen og Consto kjenner hverandre fra før blant annet fra boligprosjektet Dyrmyrskauen på Kongsberg.

– Vi er begge opptatt av at det skal være bærekraft i prosjektene og at det er viktig å velge klimavennlige og eneregieffektive løsninger. Disse momentene får ekstra betydning når det er en virksomhet som RfD som er leietaker. Kontordelen får passivhusstandard, uttaler administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen Eiendom.

Daglig leder Roger Nygård i Consto Øst ser fram til å begynne arbeidet.

– Dette prosjektet føyer seg inn i rekken av interessante oppdrag vi har ferdigstilt og som er under arbeid i regionen. At Vestaksen er så tydelig i sin bestilling av bærekraftige løsninger, passer perfekt inn i vår måte å tenke på. Det er ekstra inspirerende å kunne bidra til å realisere et miljøprosjekt av stor samfunnsmessig betydning, sier han.

RfDs nye omlastingsstasjon blir et moderne, lukket, innendørs avfallsmottak. Husholdningsavfallet blir lastet fra renovasjonsbiler over i større enheter, og deretter fraktet videre for gjenvinning. Selskapet ønsker å ha Norges mest miljøvennlige omlastningsstasjon, og målet er at bygget skal i størst mulig grad være selvforsynt med energi.

– Vi planlegger i tillegg en omlastingsstasjon som skal være til minimal sjenanse for omgivelsene. All omlastning vil derfor foregå innendørs i et lukket bygg, melder RfD.

Powered by Labrador CMS