Aktuelt

Bygger for Vestaksen

Vestaksen Eiendom har engasjert entreprenørselskapet Consto til å bygge 3600 kvadratmeter på Eiker Næringspark. Kontrakten er på drøyt 50 millioner kroner.

AVFALL: Vestaksen Eiendom har hyret Consto til å bygge en omlastingsstasjon for Renovasjonsselskapet for Drammensregionen.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Byggingen starter så snart driftstillatelse for bygget foreligger. På taket vil det bli solceller nok til å drifte hele bygningen som Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD) skal bruke som omlastningsstasjon. RfD har inngått avtale om å leie bygningen i 20 år, ifølge en pressemelding.

Vestaksen og Consto kjenner hverandre fra før blant annet fra boligprosjektet Dyrmyrskauen på Kongsberg.

– Vi er begge opptatt av at det skal være bærekraft i prosjektene og at det er viktig å velge klimavennlige og eneregieffektive løsninger. Disse momentene får ekstra betydning når det er en virksomhet som RfD som er leietaker. Kontordelen får passivhusstandard, uttaler administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen Eiendom.

Daglig leder Roger Nygård i Consto Øst ser fram til å begynne arbeidet.

– Dette prosjektet føyer seg inn i rekken av interessante oppdrag vi har ferdigstilt og som er under arbeid i regionen. At Vestaksen er så tydelig i sin bestilling av bærekraftige løsninger, passer perfekt inn i vår måte å tenke på. Det er ekstra inspirerende å kunne bidra til å realisere et miljøprosjekt av stor samfunnsmessig betydning, sier han.

RfDs nye omlastingsstasjon blir et moderne, lukket, innendørs avfallsmottak. Husholdningsavfallet blir lastet fra renovasjonsbiler over i større enheter, og deretter fraktet videre for gjenvinning. Selskapet ønsker å ha Norges mest miljøvennlige omlastningsstasjon, og målet er at bygget skal i størst mulig grad være selvforsynt med energi.

– Vi planlegger i tillegg en omlastingsstasjon som skal være til minimal sjenanse for omgivelsene. All omlastning vil derfor foregå innendørs i et lukket bygg, melder RfD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger 225 leiligheter for 535 millioner
Bolig
Kjøpte Oslo-leilighet full av skjeggkre. Får ikke erstatning
Juss
Hopper av kampen om NRK-tomten
Bolig
Ingen kjøper har meldt seg, satte ned prisen til 55 millioner
Transaksjoner
SPG kjøper Eterfabrikken
Transaksjoner
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Frigjør familieboliger i etablerte områder (+)
Bolig
Selger over 100 mål for nær 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Endringer i aksjeloven
Juss
Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere