Aktuelt

Vil konkurrere med grønne bygg

Møller Eiendom vil redusere energikostnadene for sine leietakere og tilbyr lokaler med lavt energiforbruk og prosjekter med grønn profil i markedet.

Det nye kontorbygget på Harbitz torg på Skøyen får energiklasse A og klassifiseringen BREEAM «Excellent». (Ill.: LPO Arkitekter AS)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det går frem av selskapets ferske bærekraftsrapport «bymiljø» som nettopp ble tilgjengelig.

– Det er leietakers totale bokostnader som til syvende og sist vil påvirke leietakers valg av lokale. Det er derfor viktig å forsterke arbeidet med å redusere leietakers energikostnader. Dette tror vi vil styrke vår konkurranseevne i markedet over tid, heter det i en uttalelse fra adm. dir. Andreas Jul Røsjø i Møller Eiendom

Han mener markedet fremover vil vektlegge grønne prosjekter i økende grad.

Adm.dir Andreas Jul Røsjø.

– I en omstilling til en grønnere økonomi tror vi energi skal bli dyrere og at det kommer sterkere incentiver både fra leietakere og finansinstitusjoner til å premiere stadig grønnere bygg og prosjekter, sier Røsjø

Ifølge rapporten fra Møller Eiendom skal selskapet reduserer energiforbruket med 10 prosent i løpet av 5 år – og det fra et forbruk som allerede er mellom 30 og 60% lavere enn tilsvarende bygg i ENOVAs byggstatsitikk for 2017.

– Vi har satt oss noen mål nå, og vil vi vil løpende justere kursen dersom det viser seg at dette enten blir for krevende eller for enkelt. Vår ambisjon er uansett å redusere miljøbelastningen fra våre eiendommer og prosjekter i vesentlig grad, sier Røsjø.

Det må merkes til statistikken at kun 69% av selskapets bygg har løpende energioppfølging på grunn av at ettersom det har tatt tid å innføre dette på nye prosjekter som har kommet inn i porteføljen de senere årene.

Møller Eiendom er for øvrig i gang med oppføringen av et nytt kontorbygg på Harbitz torg på Skøyen i energiklasse A og i henhold til BREEAM «Excellent».

Andre miljømål selskapet varsler:

Nye bygg skal som hovedregel være energiklasse A eller bedre
Øke dekningsgraden på elbillading til 15% av alle p-plasser innen 2021
Gjennomføre byggeplasser uten bruk av fossile brensler eller drivstoff.
Prøve ut nye teknologier for å gjøre byggeplasser 100% utslippsfrie.

Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Her er byggebransjens testlab
Play
Her har eierne kuttet leiligheter i to omganger (+)
Bolig
Nytt AKA-kjøp i Sandefjord
Transaksjoner
Åtte av disse leilighetene blir kanskje ikke bygget (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Livet på låven ser ut til å friste
Bolig
Selger tomtene for 3,4 milliarder
Transaksjoner
Milliardprosjekt med 950 boliger (+)
Bolig
SPG kjøper utviklingseiendom i Oslo (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.