Bolig

Bygger første trinn for 185 millioner kroner

Kruse Smith Entreprenør er tildelt totalentreprisen for å bygge første byggetrinn i Bryggebyen.

TRINN 1: Kruse Smith Entreprenør skal starte utbyggingen av Bryggebyen på Vindholmen rett nord for Arendal.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Kontrakten på rundt 185 millioner inkluderer bygging av de første 82 leilighetene med parkeringskjeller. I tillegg kommer egne kontrakter på infrastruktur, utomhus og reetablering av Løkholmen som et friluftsområde for bading og sjøaktiviteter.

– Bryggebyen er det største transformasjonsprosjektet i Arendal i nyere historie. Industriområdet Vindholmen like nord for bysentrum skal i løpet av noen år utvikles til en ny bydel med fantastiske bokvaliteter, sier eiendomssjef Tom Krusche Pedersen i utbygger Arendals Fossekompani.

LES OGSÅ: Skal bygge 700 boliger i fjæresteinene

Totalentreprisen som er inngått mellom Vindholmen Eiendom og Kruse Smith Entreprenør er utarbeidet i samspill helt fra forprosjektsfasen. Prosessen har vært preget av tett dialog mellom alle involverte parter og stor åpenhet rundt priser og kvaliteter.

– Åpen bok-prinsippet har gitt byggherren direkte innsyn i prosjektets økonomi. Samarbeidsformen har gitt oss større muligheter for besparelse, økt verdiskaping og optimalisering av prosjektet. Vi er veldig fornøyd med prosessen som er blitt kjørt sammen med Kruse Smith Entreprenør. Deres spisskompetanse og erfaring fra tilsvarende prosjekter har hatt stor verdi, sier Pedersen.

Bryggebyen er tegnet av de danske arkitektene Kasper Lorentzen (partner og arkitekt i Atelier Lorentzen Langkilde), Lin Skaufel (partner og arkitekt i Everday Studio) og Rosa Lund (partner og landskapsarkitekt i STED By og Landskapsarkitekter). De har jobbet sammen med Stærk & Co fra Arendal, og hentet inspirasjon fra moderne byutvikling og de mange lokale kvalitetene i Arendal.

Far og sønn tar gevinster i øst og i nord (+)
Analyse
Selger tomtene for 3,4 milliarder
Transaksjoner
SPG kjøper utviklingseiendom i Oslo (+)
Analyse
Endelig stiger leieprisene på Forus
Aktuelt
NorgesGruppen utvikler på Ullern (+)
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Tror på ytterligere leieprisvekst
Aktuelt
NRP med kjempekjøp i Ålesund (+)
Transaksjoner
Ukens tips: Grunnbok og matrikkel stenges
Juss
Dramatisk vending for Blystad-prosjekt
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.