Bolig

Bygger første trinn for 185 millioner kroner

Kruse Smith Entreprenør er tildelt totalentreprisen for å bygge første byggetrinn i Bryggebyen.

TRINN 1: Kruse Smith Entreprenør skal starte utbyggingen av Bryggebyen på Vindholmen rett nord for Arendal.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Kontrakten på rundt 185 millioner inkluderer bygging av de første 82 leilighetene med parkeringskjeller. I tillegg kommer egne kontrakter på infrastruktur, utomhus og reetablering av Løkholmen som et friluftsområde for bading og sjøaktiviteter.

– Bryggebyen er det største transformasjonsprosjektet i Arendal i nyere historie. Industriområdet Vindholmen like nord for bysentrum skal i løpet av noen år utvikles til en ny bydel med fantastiske bokvaliteter, sier eiendomssjef Tom Krusche Pedersen i utbygger Arendals Fossekompani.

LES OGSÅ: Skal bygge 700 boliger i fjæresteinene

Totalentreprisen som er inngått mellom Vindholmen Eiendom og Kruse Smith Entreprenør er utarbeidet i samspill helt fra forprosjektsfasen. Prosessen har vært preget av tett dialog mellom alle involverte parter og stor åpenhet rundt priser og kvaliteter.

– Åpen bok-prinsippet har gitt byggherren direkte innsyn i prosjektets økonomi. Samarbeidsformen har gitt oss større muligheter for besparelse, økt verdiskaping og optimalisering av prosjektet. Vi er veldig fornøyd med prosessen som er blitt kjørt sammen med Kruse Smith Entreprenør. Deres spisskompetanse og erfaring fra tilsvarende prosjekter har hatt stor verdi, sier Pedersen.

Bryggebyen er tegnet av de danske arkitektene Kasper Lorentzen (partner og arkitekt i Atelier Lorentzen Langkilde), Lin Skaufel (partner og arkitekt i Everday Studio) og Rosa Lund (partner og landskapsarkitekt i STED By og Landskapsarkitekter). De har jobbet sammen med Stærk & Co fra Arendal, og hentet inspirasjon fra moderne byutvikling og de mange lokale kvalitetene i Arendal.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Øker leieinntektene, resultatet faller
Aktuelt
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Solid resultat med 363 millioner
Aktuelt
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play