Bolig

Bygger første trinn for 185 millioner kroner

Kruse Smith Entreprenør er tildelt totalentreprisen for å bygge første byggetrinn i Bryggebyen.

TRINN 1: Kruse Smith Entreprenør skal starte utbyggingen av Bryggebyen på Vindholmen rett nord for Arendal.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Kontrakten på rundt 185 millioner inkluderer bygging av de første 82 leilighetene med parkeringskjeller. I tillegg kommer egne kontrakter på infrastruktur, utomhus og reetablering av Løkholmen som et friluftsområde for bading og sjøaktiviteter.

– Bryggebyen er det største transformasjonsprosjektet i Arendal i nyere historie. Industriområdet Vindholmen like nord for bysentrum skal i løpet av noen år utvikles til en ny bydel med fantastiske bokvaliteter, sier eiendomssjef Tom Krusche Pedersen i utbygger Arendals Fossekompani.

LES OGSÅ: Skal bygge 700 boliger i fjæresteinene

Totalentreprisen som er inngått mellom Vindholmen Eiendom og Kruse Smith Entreprenør er utarbeidet i samspill helt fra forprosjektsfasen. Prosessen har vært preget av tett dialog mellom alle involverte parter og stor åpenhet rundt priser og kvaliteter.

– Åpen bok-prinsippet har gitt byggherren direkte innsyn i prosjektets økonomi. Samarbeidsformen har gitt oss større muligheter for besparelse, økt verdiskaping og optimalisering av prosjektet. Vi er veldig fornøyd med prosessen som er blitt kjørt sammen med Kruse Smith Entreprenør. Deres spisskompetanse og erfaring fra tilsvarende prosjekter har hatt stor verdi, sier Pedersen.

Bryggebyen er tegnet av de danske arkitektene Kasper Lorentzen (partner og arkitekt i Atelier Lorentzen Langkilde), Lin Skaufel (partner og arkitekt i Everday Studio) og Rosa Lund (partner og landskapsarkitekt i STED By og Landskapsarkitekter). De har jobbet sammen med Stærk & Co fra Arendal, og hentet inspirasjon fra moderne byutvikling og de mange lokale kvalitetene i Arendal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt
Vil doble arealet ved Akerselva (+)
Utvikling