Aktuelt

Kjøpte fabrikk for 100 millioner

Dagens seks produksjonsanlegg for prefabrikasjon som omsetter for 360 millioner kroner i året, ble for smått. Nå utvider Optimera med enda en ny fabrikk.

NY: Slik skal Optimeras nye fabrikk på Hamar bli etter ombygging.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Den økende etterspørselen i markedet gjør at vi må øke kapasiteten. Vi har derfor kjøpt Spenncons betongelementfabrikk like nord for Hamar, sier direktør Stene Bergsløkken i Optimera Byggsystemer i en pressemelding.

Prefabrikkerte løsninger tar stadig andeler fra tradisjonell byggemetode. Totalleverandøren Optimera investerer derfor rundt 100 millioner for å løfte tilbudet sitt ytterligere i produksjon av konstruksjonspakker, elementer, takstoler, bjelkelag og taksperrer.

– Det har vært en sterk vekst i etterspørselen etter elementer, hvor det tidvis har vært utfordringer med å dekke etterspørselen etter våre produkter. Vi investerer derfor i nye maskiner, ombygging og utvidelse av fabrikken. Dette blir et topp moderne produksjonsanlegg på rundt 9000 kvadratmeter på en 45 mål stor tomt, påpeker Bergsløkken.

LES OGSÅ: Utvikler 300 mål i Oslo øst

Når anlegget står ferdig og går for full maskin estimerer han en produksjonsverdi på over 200 millioner kroner i året. Produksjonen starter mot slutten av året og Bergløkken forventer full produksjon fra andre kvartal i 2020. Han mener prefab som byggemetode er interessant i nasjonal sammenheng.

– Det handler om standardisering og effektivisering som gir miljøgevinster. Vi utnytter materialer maksimalt, som betyr minimalt med svinn i produksjon og minimalt med avfall på byggeplass. Tid og kostnader på reising av bygg blir vesentlig redusert. Du får også tett bygg raskere, og unngår dermed fukt i konstruksjonen, sier Bergsløkken.

Fra anlegget på Hamar skal Optimera betjene markedet fra Oslo til Trondheim, samt de sørlige fjellområdene.

– I tillegg til beliggenhet har Hamar et faglig tungt miljø innen bygg, spesielt med fokus på bruk av trevirke. Dette passer oss som hånd i hanske, avslutter Bergsløkken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig