NY: Slik skal Optimeras nye fabrikk på Hamar bli etter ombygging.

Kjøpte fabrikk for 100 millioner

Dagens seks produksjonsanlegg for prefabrikasjon som omsetter for 360 millioner kroner i året, ble for smått. Nå utvider Optimera med enda en ny fabrikk.

Publisert Sist oppdatert

– Den økende etterspørselen i markedet gjør at vi må øke kapasiteten. Vi har derfor kjøpt Spenncons betongelementfabrikk like nord for Hamar, sier direktør Stene Bergsløkken i Optimera Byggsystemer i en pressemelding.

Prefabrikkerte løsninger tar stadig andeler fra tradisjonell byggemetode. Totalleverandøren Optimera investerer derfor rundt 100 millioner for å løfte tilbudet sitt ytterligere i produksjon av konstruksjonspakker, elementer, takstoler, bjelkelag og taksperrer.

– Det har vært en sterk vekst i etterspørselen etter elementer, hvor det tidvis har vært utfordringer med å dekke etterspørselen etter våre produkter. Vi investerer derfor i nye maskiner, ombygging og utvidelse av fabrikken. Dette blir et topp moderne produksjonsanlegg på rundt 9000 kvadratmeter på en 45 mål stor tomt, påpeker Bergsløkken.

LES OGSÅ: Utvikler 300 mål i Oslo øst

Når anlegget står ferdig og går for full maskin estimerer han en produksjonsverdi på over 200 millioner kroner i året. Produksjonen starter mot slutten av året og Bergløkken forventer full produksjon fra andre kvartal i 2020. Han mener prefab som byggemetode er interessant i nasjonal sammenheng.

– Det handler om standardisering og effektivisering som gir miljøgevinster. Vi utnytter materialer maksimalt, som betyr minimalt med svinn i produksjon og minimalt med avfall på byggeplass. Tid og kostnader på reising av bygg blir vesentlig redusert. Du får også tett bygg raskere, og unngår dermed fukt i konstruksjonen, sier Bergsløkken.

Fra anlegget på Hamar skal Optimera betjene markedet fra Oslo til Trondheim, samt de sørlige fjellområdene.

– I tillegg til beliggenhet har Hamar et faglig tungt miljø innen bygg, spesielt med fokus på bruk av trevirke. Dette passer oss som hånd i hanske, avslutter Bergsløkken.

Powered by Labrador CMS