UNN: Slik blir nye Narvik sykehus når det står ferdig om tre-fire år. Ill.: Arkitema

Solid team bak Narvik sykehus

HENT, Norconsult, Rambøll og Arkitema Architects skal levere forprosjektet for nye Narvik sykehus.

Publisert

Det nye sykehuset i Narvik skal erstatte det gamle og samle tilbudet innen somatikk, psykisk helse og rusbehandling i ett felles bygg på Furumoen mellom Narvik sentrum og Hålogalandsbrua.

Universitetssykehuset i Nord-Norge HF har nå tildelt et prosjektteam med HENT som totalentreprenør, og Norconsult, Rambøll og Arkitema Architects som rådgivere, oppdraget med forprosjektet.

– Vi er stolte og ydmyke over å være med å gjennomføre prosjekteringen av sykehuset. Dette viktige oppdraget for landsdelen ser vi veldig frem til å ta fatt på, sier regiondirektør Roy Nyheim i Norconsult i en pressemelding.

Kontrakten omfatter fra og med råbygg til ferdig for innflytting. Kontrakten er delt inn i en forprosjektfase og en gjennomføringsfase, hvor gjennomføringsfasen ligger som opsjon etter utført forprosjekt. Totalt omfang vil bli rundt 27.800 kvadratmeter. Grunnarbeidene har pågått siden høsten 2018.

Sykehuset til over to milliarder kroner skal være ferdig bygd sommeren 2022 og stå klart til bruk ved årsskiftet 2022/23.

– Prosjektet bidrar til å befeste vår posisjon som en av de ledende aktørene innen sykehusplanlegging i Norge, sier avdelingsleder Kåre Kallmyr i Norconsult.

Nylig inngikk Norconsult en kontrakt for prosjektering av et nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet i Oslo.

 

Powered by Labrador CMS