Aktuelt

Har eiendommer verdt 1,7 milliarder

R8 Property hadde ved årsskiftet eiendommer verdsatt til over 1,7 milliarder kroner. I fjerde kvartal var leieinntektene 20,5 millioner kroner.

ØKNING: Storeier Emil Eriksrød kan glede seg over sterk økning i leieinntektene i R8 Property.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kommer frem i selskapets resultatrapport for fjerde kvartal i 2018. Leieinntektene økte med 40 prosent sammenlignet med i fjerde kvartal 2017, og selskapet hadde netto inntekter fra eiendomsforvaltning på 11,3 millioner kroner, en økning på 20 prosent fra året før. Resultatet før skatt var 21,8 millioner kroner. Der er 44 prosent høyere enn i samme periode 2017.

For hele 2018 var leieinntektene til R8 Property 70,14 millioner kroner. Selskapet hadde øvrige driftsinntekter på 13,6 millioner. Netto inntekter fra eiendomsforvaltningen var 40,9 millioner kroner. Etter verdistigning på 37,6 millioner kroner fra eiendomsporteføljen, ble driftsresultatet på 78,5 millioner. Selskapet tjente 70,5 millioner kroner før skatt etter rentekostnader på ca. 30 millioner kroner og gevinst fra en joint venture på 14,4 millioner.

Markedsverdien på eiendomsporteføljen til R8 Property var ved årsskiftet på 1,73 milliarder kroner. Selskapet har netto rentebærende gjeld på 1,12 milliarder kroner, hovedsakelig banklån. I 2019 forfaller banklån på 144 millioner kroner. Forfallet er knyttet til byggefinansieringen av Arkaden, Powerhouse Telemark og Kammerherreløkka. I årsrapporten skriver R8 Property at refinansieringsrisikoen er lav knyttet til de lånene.

Totalt har R8 Property 90 720 kvadratmeter næringsareal. Utleiegraden er på 86,2 prosent, med gjennomsnittlig gjenværende leietid på 4,8 år.

Har tatt ut 70 millioner i utbytte (+)
Pluss
Newsec Basale kjøper Tjuvholmen Drift
Transaksjoner
Tre nye til Insenti
Karriere
Dagbøter kostet flesk for garantist (+)
Juss
Klart for neste trinn på brygga
Bolig
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper konkurrent og to eiendommer
Transaksjoner
Fearnley-syndikat solgte kombieiendom (+)
Transaksjoner
Ugyldig eiendomsskatt, men greit med skjerming
Juss
Satser på enda mer næring i Drammen
Utvikling